ChiosTV
agxoss

Το άγχος για την απόδοση στο σεξ

 

Είμαι άνδρας 35 ετών και όταν έρχομαι σε σεξουαλική επαφή αγχώνομαι ότι δεν θα τα καταφέρω να είμαι καλός εραστής

Είμαι άνδρας 35 ετών και όταν έρχομαι σε σεξουαλική επαφή αγχώνομαι ότι δεν θα τα καταφέρω να είμαι καλός εραστής και ότι δεν θα ικανοποιήσω την σύντροφό μου. Αυτό με κάνει να μην απολαμβάνω όσο θα ήθελα το σεξ.

Το άγχος σας μπορεί να συνδέεται με ένα γενικότερο άγχος που μπορεί να έχετε απέναντι σε άλλους τομείς στην ζωή σας στους οποίους καλείστε να αντεπεξέλθετε. Μήπως νιώθετε την πίεση να τα καταφέρετε επιτυχώς παντού και κάθε στιγμή;
 
Η ταύτιση της αυτοπεποίθησης με την ικανότητα για μια τέλεια απόδοση εύκολα μεταμορφώνεται σε ένα χρόνιο άγχος επιτυχίας απέναντι στην ζωή, όπου η δυνατότητα άντλησης ικανοποίησης από την «διαδρομή» χάνεται στο όνομα ενός απόλυτου στόχου.

Ο φόβος της αποτυχίας πάντα καραδοκεί ως απόλυτη καταστροφή του εαυτού. Το άγχος του σύγχρονου άνδρα να τα καταφέρει να αποδώσει τέλεια στην σεξουαλική πράξη, είναι ένα από τα συχνότερα αίτια που οδηγούν σε μια μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, σε συναισθηματικές δυσκολίες και ψυχοσεξουαλικές δυσλειτουργίες στο ζευγάρι.

Προσπαθήστε να επενδύσετε στην συναισθηματική επικοινωνία με την σύντροφό σας και απαλλαγείτε από την πίεση για μια τέλεια συνουσία και μια καταναγκαστικά επιτυχή σεξουαλική απόδοση.

Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας-ψυχοθεραπεύτρια, email myrsi@hol.gr , twitter @myrsi1

πηγή: tanea.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production