ChiosTV
gripi dipli diaatarxi

Συνδέουν τη γρίπη με τη διπολική διαταραχή

 

Η γρίπη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του παιδιού που θα γεννηθεί, όταν μεγαλώσει

Η γρίπη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του παιδιού που θα γεννηθεί, όταν μεγαλώσει, να αναπτύξει διπολική διαταραχή της προσωπικότητας.

Αυτό αποδεικνύει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο JAMA Psychiatry, μετά από μελέτη σε δείγμα 814 εγκύων. Το αποτέλεσμα της έρευνας πραγματικά εκπλήσσει, καθώς, τα παιδιά τα οποία γεννήθηκαν από γυναίκες που κατά την κύησή τους προσεβλήθησαν από τον ιό της γρίπης, όταν μεγάλωσαν, ανέπτυξαν τη συγκεκριμένη διαταραχή προσωπικότητας σε ποσοστό τέσσερις φορές μεγαλύτερο από εκείνα των οποίων η μητέρα δεν είχε προσβληθεί.

Σε κάθε περίπτωση, παρ’ ότι η σύνδεση μεταξύ γρίπης και ανάπτυξης διπολικής προσωπικότητας, πλέον θεωρείται δεδομένη, εν τούτοις, τα συνολικά ποσοστά κινδύνου παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα αφού, μόνο το 1% των παιδιών που έχουν γεννηθεί από μητέρα που είχε προσβληθεί από τον ιό έχουν αναπτύξει διπολική προσωπικότητα. (με το ποσοστό των άλλων παιδιών όμως να βρίσκεται στο 0,25%)

Ωστόσο, από τη συγκεκριμένη έρευνα, φαίνεται να υπάρχει και σύνδεση μεταξύ γρίπης εγκύου και σχιζοφρένειας που μπορεί να αναπτυχθεί αργότερα στο παιδί, κάτι που όμως ακόμη δεν έχει τεκμηριωθεί με αντίστοιχη μελέτη.

πηγή: zougla.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production