Περισσότερο μια πρακτική και ιδιαίτερη ιδέα και λιγότερο συνταγή, το γλυκόξινο αυτό κοτόπουλο είναι γρηγορότατο στην ετοιμασία του και το αποτέλεσμα του εντυπωσιάζει γευστικά αλλά και με την πρωτοτυπία του. Τα υλικά κι ο χρόνος προετοιμασίας για το γλυκόξινο κοτόπουλο είναι ελάχιστα
Υλικά (για 4 άτομα):
ένα ολόκληρο βιολογικό κοτόπουλο ή 4 μπούτια (δίχως πέτσα),
1 μπουκάλι (360 γρ.) mango chutney του εμπορίου,
3 κ.σ. ελαιόλαδο,
4 κ.σ. νερό,
αλάτι και πιπέρι,
ένα πυρίμαχο σκεύος.
Tρόπος παρασκευής:
Στο πυρίμαχο σκεύος τοποθετώ το καθαρισμένο κοτόπουλο.
Στην συνέχεια αδειάζω πάνω στο κοτόπουλο το mango chutney, προσθέτω τις 4 κ.σ. νερό στο άδειο μπουκάλι, ανακινώ και το αδειάζω κι αυτό από πάνω. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και φουρνίζω στους 200C για 90’.
Σε περίπτωση που «πιεί» το κοτόπουλο τα υγρά του κατά το ψήσιμο, προσθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα.
Στο τέλος του ψησίματος το κοτόπουλο θα πρέπει να έχει ροδοκοκκινίσει, να έχει δημιουργήσει ελαφρά κρούστα και να έχει λίγη σάλτσα από το chutney.
Σερβίρω με ρύζι basmati κι απολαμβάνω το γλυκόξινο κοτόπουλο με μεγάλη όρεξη…
Add comment