ChiosTV
patates fournou kokines

Κόκκινες πατάτες φούρνου!!!

 

 

Σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ ρίχνετε το λάδι.
Πλένετε με άφθονο νερό τις πατάτες και τις καθαρίζετε με τη μαλακή πλευρά από το σφουγγάρι.

 

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κιλά κόκκινες πατάτες, κομμένες σε ομοιόμορφους κύβους
αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν για γεύση
κλαδάκια θυμάρι, προσθέστε και αφαιρέστε όλο άγονο κλαδιά μετά μαγειρεμένο
1/4 έως 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, ξεσποριασμένες, κομμένες σε κομμάτια

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ ρίχνετε το λάδι.
Πλένετε με άφθονο νερό τις πατάτες και τις καθαρίζετε με τη μαλακή πλευρά από το σφουγγάρι. Δεν την καθαρίζουμε εξωτερικά με μαχαίρι.

Στη συνέχεια τις κόβετε σε κύβους και τις ρίχνετε στο λαδωμένο ταψί.
Πασπαλίζετε από πάνω με τα βότανα, αλάτι, πιπέρι, πιπεριές ψιλοκομμένες.

Βάζουμε στο φούρνο γα 30 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά τις βγάζουμε και τις ανακατεύουμε. Ξανά βάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά, βγάζουμε και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε ξανά το ταψί στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά και οι πατάτες είναι έτοιμες.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production