Θα χρησιμοποιήσουμε 4 αυγά, φλούδες από 1 κρεμμύδι, 1 λεπτό καλσόν, φύλλα από φρέσκο μαϊντανό και δεντρολίβανο και βούτυρο.
Κόβουμε με ένα ψαλίδι το καλσόν σε μικρότερα κομμάτια. Ξεπλένουμε τα αυγά και βεβαιωνόμαστε ότι τα φύλλα μας είναι φρέσκα.
Ακουμπάμε τα φύλλα πάνω στα αυγά και τυλίγουμε γύρω τους τα κομμάτια του καλσόν.
Απλώνουμε τις φλούδες του κρεμμυδιού στον πάτο μίας κατσαρόλας. Από πάνω τοποθετούμε τα αυγά προσεκτικά και τα σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φλούδες .
Γεμίζουμε την κατσαρόλα και νερό και βράζουμε μέχρι τα αυγά να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα (περίπου 20 λεπτά).
Αφήνουμε τα αυγά να κρυώσουν μέσα σε αυτό το «ζωμό». Αφαιρούμε απαλά τα καλσόν. Στραγγίζουμε τα αυγά και τα αλείφουμε με βούτυρο να γυαλίσουν.
πηγή: toarkoudi.gr
Add comment