ChiosTV
tsartaass

Ειρωνικός ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου σε ομιλία του στην Σάμο.

 

Στην Σάμο βρέθηκε  την Παρασκευή  ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου  Πάρις Τσάρτας  στα πλαίσια της ορκωμοσίας που πραγματοποιούσε η πανεπιστημιακή μονάδα της Σάμου.

 

Στην Σάμο βρέθηκε  την Παρασκευή  ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου  Πάρις Τσάρτας  στα πλαίσια της ορκωμοσίας που πραγματοποιούσε η πανεπιστημιακή μονάδα της Σάμου. Ο κύριος Τσάρτας συνοδευόταν από  τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Νίκος Σουλακέλλης και την  Αντιπρύτανης Έρευνας και Στρατηγικού σχεδιασμού κ. Αγγελική Δημητρακοπούλου .

 O πρύτανης   πραγματοποίησε ομιλία-συζήτηση με τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό την Παρασκευή.    Ο τρόπος με τον οποίο απαντούσε ο κύριος Τσάρτας προκάλεσε πολλές φορές θύελλα αντιδράσεων από τους παρευρισκόμενους , ενώ δεν έλειψαν και οι ειρωνικές απαντήσεις από τον Πρύτανη.  Αλλά ας πάρουμε από την αρχή τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του αλλά και τα κομμάτια στα οποία οι παρόντες ξεσηκώθηκαν.

‘’Έκανα πολλές προσπάθειες και για τα τμήματα της Σάμου, αυτό το σενάριο που εφαρμόζεται είναι το καλύτερο σε σχέση με το άλλο που ήταν η συγχώνευση με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο… να είστε και ευχαριστημένοι που δεν έκλεισαν εντελώς τα τμήματα’’  

Σε άλλο σημείο στο όποιο ο κύριος Τσάρτας ξεπέρασε κάθε όριο ευπρέπειας και σεβασμού ήταν όταν η πρόεδρος των ΔΕΠ Πανεπιστήμιου Αιγαίου  κ. Τίνα Ζορμπαλά πήρε το λόγο, Σε κάποιο σημείο η κύρια Ζορμπαλά απάντησε με ένα ΟΧΙ στον Πρύτανη και εκείνος ανταπάντησε Οχιά….  Επιτέλους κάντε αυτοκριτική και μην εκφράζεται μόνο τον πολιτικό φορέα που ανήκετε  είπε ο κ. Τσάρτας σε άλλο σημείο της ‘’συζήτησης’’ με την κύρια Ζορμπαλά. Η πρόεδρος των ΔΕΠ απάντησε έγιναν καλές κινήσεις  με τον πρύτανη να παρεμβαίνει και να λέει επιτέλους πείτε και κανέναν καλό λόγο για την διοίκηση του Πανεπιστήμιου  με την κύρια Ζορμπαλά να του απαντά ‘’Οι καταλήψεις των φοιτητών’’ τότε στην συζήτηση παρέμβει και η Αντιπρύτανης Έρευνας και Στρατηγικού σχεδιασμού κ. Αγγελική Δημητρακοπούλου . η οποία είπε ‘’ Και τη κέρδισαν με τις καταλήψεις;’’ Μετά από την φράση αυτή στην αίθουσα επικράτησε ένταση με τους φοιτητές να φωνάζουν: ‘’ Εμείς πήγαμε μέχρι την Αθήνα, φωνάξαμε έξω από το Υπουργείο  ενώ είχαμε κυκλωθεί από τα ΜΑΤ’’ Μετά από την ένταση αυτή η κύρια Δημητρακοπούλου πήρε πίσω την δήλωση αυτή.

Σε άλλο σημείο που και εκεί επικράτησε πανδαιμόνιο στην Αίθουσα ήταν όταν ο Πρύτανης είπε ‘’τους συμβασιούχους(407) του έσωσα εγώ’’ Μετά από φωνές των εκπαιδευτικών είπε καλά και με τις απεργίες σώθηκαν ‘’ Επίσης σε ερώτηση φοιτητών για τις άθλιες υποδομές ( κάνουν μαθήματα στο Δημαρχείο) αρκέστηκε στο να πει: Στην Ρόδο είναι χειρότερα.  Επίσης είπε ότι η Δωρεάν σίτιση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο είναι πάγιο αίτημα του!!!! Αυτές είναι  μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Σάμο και οι οποίες ακόμα και σήμερα σχολιάζονται από την Πανεπιστημιακή κοίνοτητα του ακριτικού νησιού. 

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production