ChiosTV
kke1

Το ΚΚΕ (Επιτροπή Αιγαίου) απαντά στην Πρυτανική Αρχή για τους Ειδικούς Λογαριασμούς.

 

Τα λόγια του Μπρεχτ ότι «Σοφή στους σοφούς είναι η στάση», μας θύμισε η απάντηση της Πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου,

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τα λόγια του Μπρεχτ ότι «Σοφή στους σοφούς είναι η στάση», μας θύμισε η απάντηση της Πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση που έθεσε το κόμμα στις 14-3-2013 και στην οποία ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός πάνω σε δύο βασικά ζητήματα:

1.       Στην κατάργηση της διαδικασίας διαχείρισης του δημόσιου χρήματος μέσα από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Έρευνας με την ένταξή τους στον κρατικό Προϋπολογισμό.

2.       Στην κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης και της στήριξης της Λαϊκής Παιδείας που θα ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες και όχι στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Στρεψόδικα, η πρυτανική αρχή παρακάμπτει την ουσία της ερώτησης και με περισσή δικολαβία  απαντά αναγκαστικά , αφού έχει εγκληθεί λόγω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αποκαλυπτόμενη, γιατί όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται όπως σοφά λέει ο λαός μας.

Αποκαλύπτεται ότι ως διαχειριστής του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας « έχει το πεπόνι, έχει και το μαχαίρι», για να συγκροτεί επιτροπή προσλήψεων, – ευκαιριακών αναγκών όπως αποκαλεί τον εργασιακό μεσαίωνα των συμβάσεων- για να  μοιράζει κονδύλια αμοιβές σε μέλη  της  επειδή εργάζεται σκληρά, όπως παραδέχεται και γενικά να διαχειρίζεται κονδύλια ενός  προγράμματος της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ , την ώρα που οι φοιτητική μέριμνα έχει γκρεμιστεί και οι συμβασιούχοι διδάσκοντες βάσει του Π.Δ. 407/80 παρέμειναν απλήρωτοι για πάνω από έξι μήνες, την ώρα που πολλάκις η ίδια πρυτανική αρχή έχει επισείσει τον κίνδυνο κλεισίματος του πανεπιστημίου ή τμημάτων του , που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες, την ώρα που έκλεισε το τμήμα Στατιστικής στη Σάμο, για τους γνωστούς  λόγους της εξοικονόμησης πόρων, που στέλνουν στον Καιάδα την ανώτατη Εκπαίδευση.

Αποκαλύπτεται, ότι η διαχείρισή της είναι ενταγμένη στη λογική του πανεπιστημίου –επιχείρηση και όχι του πανεπιστημίου στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Αποκαλύπτεται , ότι η διαλεκτική σχέση νόμιμου και ηθικού ταυτόχρονα , είναι σχέση άγνωστη για την πρυτανική αρχή, όπως είναι άγνωστη αυτή σχέση και για το καπιταλιστικό σύστημα που και η ίδια υπηρετεί.

Αποκαλύπτεται επίσης, η στοχοποίηση εκ μέρους της, εργαζομένων και μελών ΔΕΠ, που «υποκινούν» κατά τη γνώμη της  όλα αυτά , συμπεριλαμβάνοντας και το ΚΚΕ, για να αποσείσει τις δικές της ευθύνες.

Τέλος αποκαλύπτεται πλήρως αδιάβαστη στις θέσεις του ΚΚΕ για την ανώτατη Εκπαίδευση, μια ενιαία, δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση με γενναίες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα προωθούν και την αναγκαία επιστημονική γνώση και την έρευνα, με πανεπιστημιακούς μόνιμους και  αποκλειστικής απασχόλησης στο λειτούργημά τους , όχι «φασονίστες» των επιχειρήσεων και των διάφορων προγραμμάτων, με φοιτητές που θα απολαμβάνουν δωρεάν στέγαση και φοίτηση ως βασικά τους δικαιώματα και όχι πελάτες με ακριβά δίδακτρα, με επιμορφώσεις των ISO
και της άγρας βεβαιώσεων επί παντός επιστητού, στα πλαίσια της ευελιξίας και της απασχολησιμότητας.

Αυτά είναι τα κύρια ζητήματα για το ΚΚΕ, αλλά η πρυτανική αρχή στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβερνητική πολιτική, προτιμά να τυρβάζει αποπροσανατολιστικά!

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production