ChiosTV
miosis toui dimosiou

Μείωση του Δημοσίου με αξιολόγηση αποφάσισαν οι αρχηγοί

 

Την απομάκρυνση 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014 περιλαμβάνει το πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι

 

Την απομάκρυνση 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014 περιλαμβάνει το πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, στη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτοι στη σειρά των αποχωρήσεων θα είναι οι επίορκοι, θα ακολουθήσουν οι κατ’ επάγγελμα απόντες, ενώ η συμφωνία φαίνεται να περιλαμβάνει και κίνητρα για εθελούσια έξοδο από το Δημόσιο.

Διαμορφώσαμε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο που ελπίζω ότι θα γίνει αποδεκτό και από την τρόικα, μέχρι την Κυριακή το βράδυ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βενιζέλος για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο, «υπάρχουν οι πειθαρχικές διαδικασίες με δικαστική κρίση στο τέλος, υπάρχει η αξιολόγηση των φορέων και των υπηρεσιών όπου κάπου θα έχουμε καταργήσεις κάπου θα έχουμε συγχωνεύσεις, κάπου θα λειτουργήσει η κινητικότητα, κάπου δεν μπορεί να λειτουργήσει η κινητικότητα». Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν άλλες κατηγορίες προσωπικού σε όλο το Δημόσιο «που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να προσφέρουν» π.χ. για λόγους υγείας και επίσης ότι μπορούν να υπάρξουν και κάποια κίνητρα αποχώρησης «που η κοινωνία τα σέβεται».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι οι επίορκοι θα αποχωρήσουν με βάση τις αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων που θα ενεργοποιηθούν περισσότερο και θα επιταχύνουν τις εργασίες τους και οι μη επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα κριθούν με την αξιολόγηση και την κινητικότητα. Ο κ. Κουβέλης επέμεινε ότι οι αλλαγές στο Δημόσιο και η αναδιοργάνωσή του θα γίνουν με το σχέδιο της κινητικότητας και εκτίμησε ότι μέχρι το 2015 αυτοί που θα έχουν αποχωρήσει θα είναι περισσότεροι από 180.000. Επίσης, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι θα αξιολογηθούν οι οργανισμοί όπου χρειάζεται και αν δεν έχουν λόγο ύπαρξης θα κλείσουν και το προσωπικό τους, αφού αξιολογηθεί και δεν ανταποκρίνεται θα βγαίνει εκτός.

Επίθεση στην κυβέρνηση και την μνημονιακή πολιτική εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.

«Η τρικομματική κυβέρνηση, υιοθετώντας πιστά το μνημόνιο, δεν ήθελε ποτέ να φτιάξει έναν καλύτερο δημόσιο τομέα, αλλά έψαχνε αφορμή για να κάνει απολύσεις και να ιδιωτικοποιήσει τα δημόσια αγαθά», τονίζεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. «Μετά τη σημερινή συνάντησή τους οι μάσκες πλέον έπεσαν και επίσημα, με τραγικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και το εναπομείναν κοινωνικό κράτος», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επικεφαλής της τρόικας εσωτερικού σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας διυλίζουν τον κώνωπα της απόλυσης των επίορκων και καταπίνουν την κάμηλο της εφαρμογής του μνημονίου 3 που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ύφεση, ανεργία, χαράτσια και κατασχέσεις της περιουσίας των φτωχοποιημένων Ελλήνων», αναφέρει από πλευράς του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

«Συγκυβέρνηση και τρόικα φέρνουν απολύσεις, περικοπές και νέα υφεσιακά μέτρα με στόχο την καταστροφή της χώρας, την εξαθλίωση των πολιτών και την εκποίηση του ελληνικού πλούτου. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή μπορεί να πει ΟΧΙ στους τοκογλύφους και να διεκδικήσει τα δίκαια του Ελληνικού λαού», τονίζει, τέλος, η Χρυσή Αυγή.

πηγή: news.pathfinder.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production