ChiosTV
kanelonia- apo krepe

Κανελόνια από κρέπες

 

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο ώσπου να μαραθεί και προσθέτετε τον κιμά.

 

Υλικά

  • 16-18 Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 300 γρ. κιμάς
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζεματισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα τομάτα
  • Τριμμένο τυρί

 

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο ώσπου να μαραθεί και προσθέτετε τον κιμά.

Τον σοτάρετε μερικά λεπτά και ρίχνετε το ζωμό αφού τον διαλύσετε σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό. Αφήνετε τον κιμά να σιγοψηθεί για 1/2 ώρα ώσπου να μείνει με το βούτυρο.

Ρίχνετε το σπανάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τους κρόκους αυγών και τη φρυγανιά. Μοιράζετε το παραπάνω μίγμα πάνω στις κρέπες και τις διπλώνετε σε σχήμα φακέλου.

Τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, σκεπάζετε με νόστιμη σάλτσα τομάτα και πασπαλίζετε με αρκετό τυρί. Ψήνετε τις κρέπες σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές.

Tip: Προσθέτετε στο μίγμα 1 κουτ. τσαγιού θρυμματισμένο κόλλιαντρο.

πηγή: sintages-jotis.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production