ChiosTV
pitta me solomo kai krema

Πίτα με σολομό, τυρί κρέμα και σπανάκι

 

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη μαγιά και ζυμώνετε για 2-3 λεπτά. Χτυπάτε τους κρόκους, το νερό και το αλάτι και τα προσθέτετε στο αλεύρι

Υλικά

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ           
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 γρ. (1/2 φακελάκι) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 15 γρ. (3 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 1/2 κιλό σολομός φρέσκος
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 600 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας γάλα

 

Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη μαγιά και ζυμώνετε για 2-3 λεπτά. Χτυπάτε τους κρόκους, το νερό και το αλάτι και τα προσθέτετε στο αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, την οποία βάζετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Βάζετε σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο, απλώνετε τον μισό σολομό και αλατίζετε. Βάζετε από πάνω το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και μετά το τυρί κρέμα και τελειώνετε με τον υπόλοιπο σολομό. Διπλώνετε τη ζύμη. Χτυπάτε 1 αυγό με 2 κουταλιές σούπας γάλα και αλείφετε τη ζύμη. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για μία ώρα περίπου.

πηγή: sintages-jotis.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production