ChiosTV
siamaia

Γέννησε σιαμαία, παρόλο που γνώριζε πως θα πεθάνουν

 

Μία σπαρακτική ιστορία, με πρωταγωνιστές δύο σιαμαία νεογέννητα από την Παλαιστίνη, σοκάρει την κοινωνία τόσο της Παλαιστίνης όσο και του Ισραήλ

Μία σπαρακτική ιστορία, με πρωταγωνιστές δύο σιαμαία νεογέννητα από την Παλαιστίνη, σοκάρει την κοινωνία τόσο της Παλαιστίνης όσο και του Ισραήλ. Σύμφωνα με τους γιατρούς του Ισραήλ, τα δύο αδερφάκια, τα οποία μοιράζονται την καρδιά, το συκώτι καθώς και άλλα ζωτικά όργανα, δεν μπορούν να υποβληθούν σε εγχείριση διαχωρισμού, αφού κάτι τέτοιο θα τους στοιχίσει τη ζωή.

Η μητέρα των δύο κοριτσιών, γνώριζε ότι τα παιδιά της επρόκειτο να γεννηθούν σιαμαία, άλλα αρνήθηκε να προχωρήσει σε αποβολή, καθώς μια τέτοια πράξη είναι απαγορευτική και κατακριταία από τη Μουσουλμανική θρησκεία. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να μεταβεί στο Ισραήλ, τρείς μέρες μετά τη γέννησή τους, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στα νεογέννητα κοριτσάκια.

«Είμαι βαθιά θρησκευόμενη γυναίκα και δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να αφαιρέσω τη ζωή των παιδιών μου. Είμαι πραγματικά χαρούμενη που ήρθαν στον κόσμο, και τώρα είναι στα χέρια του Θεού» δηλώνει η 34χρονη μητέρα στην Associated Press.

Το νοσοκομείο στο οποίο έγινε η διάγνωση των νεογέννητων κοριτσιών δηλώνει ότι «πρόκειται για μία θλιβερή υπόθεση, αφού τα δίδυμα κοριτσάκια δεν μπορούν να διαχωριστούν γιατί κάτι τέτοιο θα αποβεί μοιραίο. Οι πιθανότητες να επιζήσουν είναι δυστυχώς μηδαμινές».

Η μητέρα, μετά τις εξετάσεις, επέστρεψε με τα μικρά στο σπίτι της, στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, προκειμένου να είναι κοντά και στα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά της, ενώ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την αντιμετώπιση των Ιραϊληνών γιατρών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Μαίρηλαντ, μόνο μία περίπτωση στις 200.000 καταλήγει σε σιαμαία δίδυμα. Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι θνησιγενείς, ενώ τα τρία τέταρτα των σιαμαίων διδύμων είναι γυναίκες, και ενώνονται κατα βάση στο στήθος

πηγή: on-news.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production