ChiosTV
politikes paremvaseis pasok

Πολιτικές παρεμβάσεις για οικονομία και κοινωνία ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ

 

 

Εβδομάδα έντονης πολιτικής δραστηριότητας θα είναι για το ΠΑΣΟΚ αυτή που αρχίζει αύριο. Όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους το ΠΑΣΟΚ

 

Εβδομάδα έντονης πολιτικής δραστηριότητας θα είναι για το ΠΑΣΟΚ αυτή που αρχίζει αύριο. Όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να αναλάβει μια σειρά πολιτικών παρεμβάσεων, οι οποίες θα αφορούν αφενός την προώθηση θεμάτων για την οικονομία και την κοινωνία και αφετέρου θα αποφασίσει σχετικά με τη γενικότερη πολιτική του στάση.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με την κυβέρνηση, τη στάση απέναντι στην αντιπολίτευση και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την κεντροαριστερά, ενώ θα τεθούν και οι πολιτικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πορεία ενίσχυσης των επαφών του με την κοινωνία και τους φορείς της, μέσα από ανοιχτό διάλογο και ανάληψη πρωτοβουλιών στα θέματα στα οποία αυτός καταλήγει.

Παράλληλα δραστηριοποιείται στο διεθνή χώρο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ευρωπαϊκή κρίση και των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών. Την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται στη Λειψία προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ενώ θα πάρει μέρος και στη συνάντηση των επικεφαλής των σοσιαλιστικών κομμάτων. Επίσης θα παραβρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, στο περιθώριο των οποίων θα έχει διμερείς συναντήσεις με σοσιαλιστές ηγέτες.

Αναφορικά με τα εσωτερικά θέματα πρώτο στην ατζέντα του Κινήματος είναι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο βασίζεται στις θέσεις που έχει διατυπώσει δημόσια το ΠΑΣΟΚ.

Στην Ιπποκράτους εκφράστηκαν το προηγούμενο διάστημα ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο καθυστέρησης ή και αλλοίωσης βασικών πτυχών του νομοσχεδίου. Γι αυτό και από το ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι «καμία συντηρητική νοοτροπία και τακτική δεν επιτρέπεται να ανακόψει την πορεία ψήφισης του νομοσχεδίου», ενώ αποστέλλεται και μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι «περιθώριο για ολιγωρίες και πλαστές δικαιολογίες δεν υπάρχουν».

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι με αλληλοκατηγορίες και «προκειμένου να συντηρήσουν έναν παρά φύση διπολισμό, δίνουν άλλοθι στη Χρυσή Αυγή, στη λογική της εξυπηρέτησης μικροκομματικών στόχων». Θεωρεί επίσης αδιανόητο να ακούγεται, για οποιονδήποτε λόγο, το «χαϊλ Χίτλερ» στη Βουλή των Ελλήνων.

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής το Γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Μανιάτη θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με στόχο τη βελτίωση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και την επιτάχυνση της διαδικασίας εισαγωγής του στη Βουλή.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του ΠΑΣΟΚ στα κοινωνικά και οικονομικά θέματα έχουν προγραμματιστεί επαφές με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες που χειρίζονται τα επιμέρους θέματα. Έτσι:

α) Την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο.

Στόχος είναι η συζήτηση των απαραίτητων πρωτοβουλιών που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξόφληση των οφειλών του οργανισμού προς τρίτους.

β) Την Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση με την ΚΕΔΕ, για την επιτάχυνση υλοποίησης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.

Προγραμματίζεται, επίσης. συνάντηση με το νέο διοικητή του ΟΑΕΔ Θόδωρο Αμπατζόγλου.

γ) Για τον φόρο ακινήτων θα συνεχιστεί η επεξεργασία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή ενός δίκαιου και προοδευτικού συστήματος με αφορολόγητο που θα διευκολύνει τους οικονομικά ασθενέστερους.

δ) Σχετικά με την καθυστέρηση στις φορολογικές δηλώσεις ο Φίλιππος Σαχινίδης επικοινώνησε με τον αρμόδιο Γ.Γ Χάρη Θεοχάρη λόγω της καθυστέρησης στη λειτουργία του συστήματος υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων και τον προέτρεψε για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την έγκαιρη λειτουργία του συστήματος καθώς πέραν των άλλων η καθυστέρηση υποβολής των δηλώσεων δημιουργεί προβλήματα σε φορολογούμενους οι οποίοι είναι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων.

Τέλος, για την υλοποίηση θεμάτων που έχουν συμφωνηθεί με φορείς, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί:

α) με τον υπουργό Παιδείας με αντικείμενο τη συζήτηση βελτιώσεων του ΠΔ για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

β)με τον υπουργό Επικρατείας και τη Διοίκηση της ΕΡΤ για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

πηγή: kathimerini.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production