ChiosTV
olme xaki

Συνδικαλιστικό πραξικόπημα η απόφαση της ΟΛΜΕ.

 

Την Τρίτη 14/5, οι εκπαιδευτικοί στις ποιο μαζικές συνελεύσεις του κλάδου, ψήφισαν σε μεγάλο βαθμό την πρόταση της ΟΛΜΕ

 

Γράφει ο Γιώργος Χάμπας*

Την Τρίτη 14/5, οι εκπαιδευτικοί στις ποιο μαζικές συνελεύσεις του κλάδου, ψήφισαν σε μεγάλο βαθμό την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων. Υπολογίζεται  ότι περίπου 20.000 καθηγητές  σε όλη την Ελλάδα ψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ.

Εχθές πραγματοποιήθηκε η συνέλευση-παρωδία των προέδρων των ΕΛΜΕ. Από το πουθενά λοιπόν το προεδρείο(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) κατέβασε πλαίσιο που έλεγε ότι πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της απεργίας στις 17 Μαΐου. Οι πρόεδροι μετά την πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά δεδομένα κωλοτούμπα ψήφισαν ναι στην απεργία αλλά λευκό στις ψηφοφορία για το εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις  . Έτσι με τον φοβερό δημοκρατικό τρόπο η απεργία απεσύρθη.  

Η ιστορία θα γράψει ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό πραξικόπημα που έγινε ποτέ!  Μία συνδικαλιστική οργάνωση ανίκανη να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην απεργία, υποχείριο των πολιτικών κομμάτων, που οδήγησε 86.000 καθηγητές στην επιστράτευση, απλά και μόνο για να κατεβάσουν το κεφάλι και να μην αγωνιστούν ξανά. Έβγαλαν από την μέση έναν ακόμη κλάδο και μην γελιέστε δεν είναι χαζοί να πάρουν πίσω την επιστράτευση.

Από την αρχή η ΟΛΜΕ, γνώριζε ότι η απεργία αυτή δεν θα γίνει, είχε στηθεί ένα καλό  σενάριο μεταξύ των εργατοπατέρων και της κυβέρνησης. Αλλά ξεμπροστιάστηκαν από της ΕΛΜΕ, οι οποίες παρά την επιστράτευση αποφάσισαν ψηφίσουν απεργία. Έτσι έπρεπε να κάνουν κάτι να μην γίνει η απεργία και προχώρησαν στην πραξικοπηματική χθεσινή απόφαση. Κάποιοι θα πουν τι είναι αυτά που λες. Αυτά πιστεύω και πολλοί καθηγητές θα συμφωνήσουν μαζί μου.  

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να προτείνει αναστολή της απεργίας, προφασιζόμενη ότι δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της.  Έλα όμως που υπάρχουν αλλά η ΟΛΜΕ δεν είπε τίποτα, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έκαναν τον Κινέζο. Υπήρχαν 15.000 αναπληρωτές που έλεγαν θα απεργήσω, αφού θα απολυθώ αλλά θα φύγω με το κεφάλι ψηλά.  Υπήρχαν και καθηγητές αρκετοί που θα απεργούσαν, μπορεί να μην απεργούσαν όλοι αλλά και 3.000 να απεργούσαν θα  οδηγούσαν στην ματαίωση των πανελλαδικών. Η Κυβέρνηση θα ήταν αδύναμη να προχώρηση σε συλλήψεις 3.000 καθηγητών ( πιστεύω ότι θα ήταν και τριπλάσιος αλλά βάζω το ελάχιστο) Δεν θα άντεχε το πολιτικό κόστος και η σάπια κυβέρνηση θα αναγκαζόταν ακόμα και πέσει.  Στο facebook διαβάζω το εξής: ‘’Την Πέμπτη το βράδυ, κάποιες λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς είχαν ως κεντρικό θέμα συζήτησης τη στήριξη της απεργίας με απεργιακές φρουρές. Στην Πετρούπολη, που τυχαίνει να γνωρίζω, ομάδα γονέων, κάποιοι εξ αυτών με παιδιά στις πανελλαδικές ,είχαν αποφασίσει να είναι έξω από εξεταστικά στο πλευρό των καθηγητών, στηρίζοντας στην πράξη την απόφαση για σπάσιμο της επιστράτευσης.’’ (δεν αναφέρω το όνομα του χρήστη γιατί δεν γνωρίζω εάν θέλει να δημοσιευτεί)

Προϋποθέσεις υπήρχαν, απλά κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η απεργία για κομματικούς λόγους. Οι καθηγητές πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους εργατοπατέρες. Να απέχει από στημένες συνελεύσεις να μην πληρώνει συνδικαλιστικές εισφορές. Οι καθηγητές ας δημιουργήσουν έναν νέο εκπαιδευτικό κίνημα μακριά από ξεπουλημένες ηγεσίες.

* Ο Γιώργος Χάμπας είναι φοιτητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπίστημιο Αιγαίου.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production