Υλικά
- 500 γρ σπαγγέτι Νο6
- 2 κσ βούτυρο
- 1/2 φλιτζ. ξηρό, λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ροδέλες
- 1 μικρό μπρόκολο
- 1/2 μικρό κουνουπίδι
- 2 καρότα κομμένα ροδέλες
- 25 γαρίδες Νο5 χωρίς το κεφάλι
- 300 γρ καλαμάρια κομμένα ροδέλες
- Αλάτι
- Άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σύμφωνα με της οδηγίες του κουτιού.
2. Σε μια κατσαρολίτσα με νερό ζεματάμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι.
3. Βράζουμε τα καρότα και τα κόβουμε ροδέλες.
4. Βράζουμε της γαρίδες μέχρι να ασπρίσουν και της καθαρίζουμε καλά από το αvτεράκι. Κρατάμε το ζωμό από της γαρίδες !
5. Βράζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε ροδέλες.
6. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και την πιπεριά.
7. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και της γαρίδες και σωτάρουμε για λίγο ακόμα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα καρότα ,το μπρόκολο , το κουνουπίδι, τα σπαγγέτι μαζί με λίγο ζωμό από της γαρίδες, αλάτι και πιπέρι.
8. Με το που πιεί τα υγρά του σερβίρουμε.
πηγή: e-sintages.gr
Add comment