ChiosTV
tzim tzarmous 1

Τζιμ Τζάρμους α-λά ελληνικά στις Κάννες

 

Ελληνική εταιρία χρηματοδότησε την τελευταία ταινία του αμερικανού σκηνοθέτη που θα παιχτεί στο φεστιβάλ των Κανών(15-26 Μαίου)

Ελληνική εταιρία χρηματοδότησε την τελευταία ταινία του αμερικανού σκηνοθέτη που θα παιχτεί στο φεστιβάλ των Κανών(15-26 Μαίου)

Μια ευχάριστη είδηση για τον ελληνικό κινηματογράφο: ένας από τους χρηματοδότες της τελευταίας  ταινίας του Τζιμ Τζάρμους, «Only lovers left alive» που όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή θα συμμετέχει εντός διαγωνισμού στο προσεχές 66ο φεστιβάλ των Κανών, είναι ελληνική εταιρία παραγωγής, Faliro House. 

Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Τίλντα Σουίντον, ο Τζον Χερτ και ο Τιμ Χίντλεστον είναι μια ιστορία με βαμπίρ.

 
Δεύτερη διεθνής επιτυχία της εν λόγω εταιρίας για εφέτος. Τον περασμένο Φεβρουάριο το «Πριν τα μεσάνυχτα» («Before midnight») του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ που γυρίστηκε στην Ελλάδα με πρωταγωνιστές τον Ιθαν Χοκ και την Ζιλί Ντελπί παίχτηκε εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ του Βερολίνου προκαλώντας αίσθηση.
Η Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου βρίσκεται στον χώρο της κινηματογραφικής παραγωγής από Οκτώβριο του 2008. 

Η εταιρία έχει εμπειρία από τα φεστιβάλ του εξωτερικού καθώς στην φιλμογραφία της θα βρούμε τίτλους όπως οι «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «Πρώτη ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη ,«L» του Μπάμπη Μακρίδη _όλες ταινίες που παίχτηκαν σε μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Η Faliro House έχει επίσης κάνει την παραγωγή των ταινιών «Επικίνδυνες μαγειρικές» του Βασίλη Τσελεμέγκου,«Το γάλα» του Γιώργου Σιούγα και «Artherapy» του Νίκου Περάκη.

πηγή: tovima.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production