ChiosTV
korea pyrayloi

Βόρεια Κορέα: Έτοιμες οι πλατφόρμες εκτόξευσης.

 

Μια, ίσως και δυο, πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan μεσαίου βεληνεκούς έχουν στραφεί προς τον ουρανό στην Βόρεια Κορέα

 

Μια, ίσως και δυο, πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan μεσαίου βεληνεκούς έχουν στραφεί προς τον ουρανό στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας. Ο αξιωματούχος εκφράζει φόβους ότι ίσως αυτό προμηνύει μια επικείμενη επίθεση.

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας, η Βόρεια Κορέα έχει μεταφέρει σιδηροδρομικώς δυο πυραύλους Musudan και τους έχει εγκαταστήσει σε κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν θεωρητικά βεληνεκές 3.000 χιλιόμετρα και μπορούν να πλήξουν την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Επίσης αν έχουν μικρό φορτίο είναι πιθανόν να φτάσουν και τα 4.000 χιλιόμετρα και να πλήξουν το Γκουάμ, ένα νησί στον Ειρηνικό όπου βρίσκονται αμερικανικές βάσεις με 6.000 στρατιώτες.

Η εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου είναι πιθανή μέχρι τις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1994.

Σήμερα 11 Απριλίου είναι επίσης μια σημαντική ημερομηνία, διότι είναι η πρώτη επέτειος της ανάληψης της εξουσίας από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, εγγονό του Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

Η εκτόξευση όμως μπορεί να συμπέσει και με την επίσκεψη αύριο Παρασκευή στην Σεούλ του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και του ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.  

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production