ChiosTV
anakiklosi

Ξεκίνησε η ανακύκλωση στη Χίο.

 

Ένα σημαντικό βήμα για την μείωση του όγκου των σκουπιδιών, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος 

 

Ένα σημαντικό βήμα για την μείωση του όγκου των σκουπιδιών, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος επιτελείται ήδη στις Δημοτικές Ενότητες Ομηρούπολης και Χίου από την Δημοτική Αρχή Χίου.

Το Σάββατο ξεκίνησε και επίσημα η ανακύκλωση στο νησί αρχής γενομένης από τις δυο προαναφερόμενες περιοχές με την τοποθέτηση σε καίρια σημεία κάδων ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. «Πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι και για την ανακύκλωση γυαλιού δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ κ. Σταμάτης Σουρέλας. Για πρώτη φορά στο νησί μας η ανακύκλωση μπαίνει σε σωστές βάσεις. Ήδη έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης στις Δημοτικές Ενότητες Χίου και Ομηρούπολης, ενώ σύντομα αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλοι κάδοι σε επίκαιρα σημεία των χωριών μας. Παρακαλούνται οι πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στο έργο της ανακύκλωσης ρίχνοντας στον κάθε κάδο το είδος των απορριμμάτων για τον οποίο ο κάδος προορίζεται ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες του Δήμου για την προστασία του Περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας».

Σε συνέχεια του πρώτου βήματος η ΔΙΑΝΟΧ όπως είπε ο κ. Σουρέλας έχει εκπονήσει μελέτη για την μηχανική επεξεργασία και την κομποστοποίηση των απορριμμάτων και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της Μελέτης των περιβαλλοντικών όρων. Η μελέτη ερευνά τέσσερα σημεία στο νησί  και συγκεκριμένα το παλιό εργοστάσιο ΑΛΟΥΜΙΝΊΟΥ της ΒΙΑΛ, τον παλιό ΧΑΔΑ στις Καρυές, το παλιό Λατομείο Βαλασσάκη και τον ΧΥΤΑ Νότιας Χίου, στον Πόδορα. Στόχος είναι η δημιουργία εργοστασίου διαλογής απορριμμάτων έτσι ώστε στον ΧΥΤΥ να καταλήγουν τα υπολείμματα και με αυτόν τον τρόπου να μετατραπεί σε ΧΥΤΗ όπως είναι υποχρεωμένη η χώρα μας. Η σύμβαση με την εταιρεία ανακύκλωσης είναι 6ετούς διάρκειας και στις υποχρεώσεις της είναι η κάλυψη όλου του νησιού με κάδους ανακύκλωσης αλλά και η επάνδρωση του σταθμού συγκέντρωσης και δεματοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών με το κατάλληλο προσωπικό.
 
Δήμητρα Λαχουρή (ert.gr)

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production