ChiosTV
kammenos

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το Νομοσχέδιο Μουσουρούλη.

 

Δελτίο Τύπου σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Περί ανασυγκρότησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις

 

Δελτίο Τύπου σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Περί ανασυγκρότησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», εξέδωσαν η Συντονιστική επιτροπή ΠΕ Χίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο τοπικής, όσο και εθνικής εμβέλειας, αλλά και στον ναυτιλιακό τύπο, βασικά σημεία αυτού του πολυνομοσχεδίου/ εκτρώματος αποτελούν τα ακόλουθα:

Α) Καταργείται η ισχύουσα δεκάμηνη δρομολόγηση των συμβατικών ακτοπλοϊκών πλοίων και η επτάμηνη των ταχυπλόων, με άμεσο αποτέλεσμα, όχι μόνο της αναστάτωσης στην ομαλή σύνδεση των νησιών, υποβάθμισης ολόκληρης της περιοχής του Αιγαίου και της εγκατάλειψης κάθε προοπτικής για ανάπτυξη των νησιών μας. Στη συνεδρίαση της Βουλής ο Υπουργός, προκειμένου να θολώσει τα νερά δήλωσε: «”Η υποχρεωτική δεκάμηνη δρομολόγηση στην ακτοπλοΐα δεν καταργείται. Καταργείται η υποχρέωση στελέχωσης όταν το πλοίο δεν κάνει δρομολόγια. Ειδικά για τον χειμώνα, η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να προσαρμόσουμε το πλαίσιο στη διαμορφούμενη ζήτηση.».

Αυτονόητα ερωτήματα είναι: α) Αν δεν υπάρχει «ικανοποιητική- σε όρους αγοράς» ζήτηση, τότε δε θα γίνονται δρομολόγια; β) Αν δεν γίνονται δρομολόγια, τότε το πλοίο δε θα είναι στελεχωμένο για 10 μήνες: αυτό δεν το ακινητοποιεί;

 

Β) Καταργούνται οι διατάξεις του Ν. 2932/2011 για τις προϋποθέσεις εκτέλεσης ενδομεταφορών για την αντικατάσταση των δρομολογημένων πλοίων, κατάργηση η οποία επιτρέπει διακοπή εκτέλεσης δρομολογίων μέχρι και 45 ημέρες.

Γ) Καταργείται το ισχύον μέχρι σήμερα όριο ηλικίας των 35 ετών, για την απομάκρυνση ή την δρομολόγηση των ακτοπλοϊκών πλοίων.

Δ) Καταργείται ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και εισάγεται η διαδικασία σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα.

Ε) Συνίσταται «Ειδική Διοικητική Επιτροπή Ναυτικών Επιτάξεων και Ναυλώσεων» η οποία πρόκειται να αποτελεί Όργανο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ ανακοίνωσε 24ωρη Πανελλαδική προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χίου, Ψαρών και Οινουσών:

• Δηλώνουμε την κάθετη αντίρρηση μας με το πολυνομοσχέδιο /έκτρωμα Μουσουρούλη- Τρόϊκας, το οποίο υποβαθμίζει τα νησιά και υποθηκεύει το μέλλον του τόπου μας- οποιαδήποτε δράση εφαρμογής του θα μας βρει αντιμέτωπους.

 

• Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, να συνδεόμαστε με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με τα υπόλοιπα νησιά κυρίως μέσω Τουρκίας.

 

• Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους απεργούς της ΠΝΟ.

 

• Καλούμε τον Υπουργό, Κωστή Μουσουρούλη να κοιτάξει στα μάτια τους αληθινούς νησιώτες (αυτούς που διαμένουν και εργάζονται στα ελληνικά νησιά) και να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο. Σε άλλη περίπτωση τον καλούμε σε άμεση παραίτηση.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production