ChiosTV
keik me frouta kai ksirous karpous 1

Κέικ με φρούτα και ξηρούς καρπούς

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Λιώνουμε στο μούλτι τα φρούτα με το κονιάκ

 

Τι χρειαζόμαστε:

> 500γρ. κόκκινο αλεύρι

> 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή

> 200ml. χυμό πορτοκάλι

> 150ml. λάδι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

> 2 βανίλιες

> ξύσμα από ένα πορτοκάλι

> 1 κοφτό κουτ.γλυκού μπέικιν

> 1 κουτ.γλυκού σόδα

> 1/2 φλιτζ.καφέ κονιάκ

> 1 μπανάνα

> 1 μήλο

> 1/2 κούπα καρύδια τριμμένα

> 1/2 κούπα φουντούκια τριμμένα

> λίγο νερό

 

Πως το κάνουμε:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

2. Λιώνουμε στο μούλτι τα φρούτα με το κονιάκ.

3. Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το ξύσμα, τα φρούτα με το κονιάκ και ανακατεύουμε με σύρμα.

4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και το αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

5. Αν η ζύμη είναι πολύ πυκνή προσθέτουμε λίγο νερό.

6. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φορμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

πηγή: sintagespareas.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production