ChiosTV
i kivernisi tremi

Η κυβέρνηση τρέμει τις διαθέσεις της τρόικας

 

Σε παράταση οδηγείται το παιγνίδι της κυβέρνησης με την τρόικα, και η συνάντηση του Α. Σαμαρά με τους επικεφαλής του κλιμακίου, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα

Του Μπάμπη Αγρολάμπου (εφημερίδα των Συντακτών)

Σε παράταση οδηγείται το παιγνίδι της κυβέρνησης με την τρόικα, και η συνάντηση του Α. Σαμαρά με τους επικεφαλής του κλιμακίου, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα.

Η καθυστέρηση αποδίδεται από κυβερνητικούς παράγοντες σε ζητήματα τεχνικής φύσεως, όπως οι καταστάσεις των υπαλλήλων που θα περάσουν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν και ο υπουργός Α. Μανιτάκης είχε διαβεβαιώσει πως η προετοιμασία είχε ολοκληρωθεί. Το δεύτερο ζήτημα τεχνικής φύσεως έχει να κάνει με την πορεία των εσόδων όπως και το διπλό στοίχημα στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ενδεικτική της αλλαγής του κλίματος που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι η εκτίμηση πως οι επικεφαλής της τρόικας δεν συζητούν για καμία χαλάρωση, ούτε του ΦΠΑ στην εστίαση -αν και αρχικά στο πρωθυπουργικό επιτελείο προέβλεπαν πως επί του συγκεκριμένου θέματος θα έβρισκαν κατανόηση εν όψει της τουριστικής σεζόν.

Η αγωνία της κυβέρνησης ουσιαστικά είναι πολιτική και εστιάζεται στο ενδεχόμενο να ζητηθεί έστω και ένα επιπρόσθετο μέτρο από την πλευρά της τρόικας. Τότε θα δοκιμαστεί η συνοχή της κυβέρνησης, λένε κυβερνητικοί παράγοντες, υπενθυμίζοντας ότι Ευάγγ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης δηλώνουν ότι δεν συζητούν άλλα μέτρα. Ανάλογο μήνυμα έχει εκπέμψει και η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. που αναμένει την αναχώρηση της τρόικας για να ακολουθήσει αμέσως μετά ο ανασχηματισμός. Εάν βγουν κίτρινες κάρτες για το σύνολο του προγράμματος, τότε ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και το χαρτί του ανασχηματισμού δεν πρόκειται να δώσει ούτε μικρή επικοινωνιακή ανάσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα και πρόσθεσε μία νότα αισιοδοξίας, ότι μέχρι το καλοκαίρι η κυβέρνηση θα καταφέρει να αναστρέψει την καθοδική πορεία.

Συνεργάτες του Α. Σαμαρά επισημαίνουν ότι στις συνόδους κορυφής είχε καταγραφεί το γενικό πρόβλημα ύφεσης που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. όπως και η εκρηκτική διάσταση που παίρνει η ανεργία ιδίως στους νέους. Προβλέπουν, λοιπόν, ότι οι παρατηρήσεις της τρόικας θα επικεντρωθούν σε επιμέρους αστοχίες. Ουσιαστικά διαβλέπουν ότι η κυβέρνηση θα κερδίσει χρόνο μέχρι την επόμενη επίσκεψη, στις αρχές του καλοκαιριού.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production