ChiosTV
ierissos 1

Μάχη στις Σκουριές – Δακρυγόνα και οδοφράγματα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την ρίψη δακρυγόνων ακόμα και μέσα σε σχολείο. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε μπροστά στην κάμερα η Αντωνία Παπαθεολόγη, η οποία εργάζεται στο κυλικείο.

 

Σε σύσκεψη, μετά την σημερινή ένταση στην Ιερισσό, καλεί αύριο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, τον Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα και εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής, με τους δικηγόρους τους, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης. 

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την ρίψη δακρυγόνων ακόμα και μέσα σε σχολείο. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε μπροστά στην κάμερα η Αντωνία Παπαθεολόγη, η οποία εργάζεται στο κυλικείο.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι η κατάσταση των παιδιών που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας λόγω των επεισοδίων στην Ιερισσό. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκιδικής Γιώργος Ρέμελης, τρία άτομα μεταφέρθηκαν με μικροπροβλήματα στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού και αντιμετωπίστηκαν από τον αγροτικό γιατρό χωρίς να χρειαστεί να διακομιστούν στο Νοσοκομείο. 

“Στο Νοσοκομείο δεν έχει διακομιστεί κανένας. Στην περιοχή υπάρχει ασθενοφόρο για κάθε ενδεχόμενο και η κατάσταση φαίνεται ελεγχόμενη. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι κάποια παιδιά αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έπαθαν μικροκακώσεις αλλά δεν χρειάστηκε να τα πάνε ούτε καν στο Κέντρο Υγείας” ανέφερε ο κ. Ρέμελης.

“Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι τέσσερις ενήλικες και τρία παιδιά με δύσπνοια, δύο άτομα με θλαστικά τραύματα και ένας δημοσιογράφος με μικροτραύματα πήγαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού. Ένας γιατρός από το Περιφερειακό Ιατρείο πήγε στο σχολείο όπου έριξαν τα δακρυγόνα. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν ηρεμήσει” ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.

Πάντως, σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνεται ότι “καταγγελίες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής διαψεύδονται κατηγορηματικά”. 

Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πολυγύρου, Θεόδουλος Ταπανίδης, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τους διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου, “όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια αρκετοί γονείς κατευθύνθηκαν προς το Γυμνάσιο – Λύκειο Ιερισσού. Την ώρα που βρίσκονταν εκεί και φώναζαν συνθήματα, έπεσαν δύο – τρία δακρυγόνα, εντός της αυλής του σχολείου σε απόσταση δύο μέτρων από την εξωτερική καγκελόπορτα και τριάντα περίπου μέτρων από το κτίριο”. “Μου ανέφεραν ότι επειδή φυσούσε αέρας κάποια παιδιά παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο υπήρχε γιατρός που τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες” πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, σχολίασε: “Εμείς, ως δημοτική αρχή δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε το ρόλο του εισαγγελέα. Κάτοικοι κατέλαβαν την είσοδο της Ιερισσού, θέλοντας να εμποδίσουν τις έρευνες, και φαίνεται ότι έπεσαν δακρυγόνα για να ελευθερωθεί ο χώρος. Μου διαψεύδουν από την αστυνομία ότι έριξαν δακρυγόνα μέσα στο σχολείο, το οποίο όμως βρίσκεται στο δρόμο όπου σημειώθηκε η ένταση”. 

http://www.youtube.com/watch?v=akhmhwDjH_g

 

Την ανάγκη άμεσης έναρξης διαλόγου για να προκύψει μια βάση συνεννόησης, υπογραμμίζει, εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος. “Με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο και με την ίδια ένταση που καταδικάσαμε την προ ημερών επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, καταδικάζουμε και σήμερα απερίφραστα κάθε είδους δράση και ενέργεια που προκαλεί την αναστάτωση των κατοίκων και που θέτει σε κίνδυνο απλούς ανθρώπους και γυναικόπαιδα” προσθέτει. 

“Η ήρεμη διαμαρτυρία είναι ένα δικαίωμα της δημοκρατίας μας. Αντιδράσεις που δημιουργούν προβλήματα σε άλλες επαγγελματικές ομάδες και επιχειρήσεις μόνο καλό δεν προσφέρουν τόσο στην περιοχή, όσο και στον τουριστικό προορισμό Χαλκιδική” επισημαίνει, άλλωστε, ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής. 

Ο Π. Σκουρλέτης για τα επεισόδια στην Ιερισσό

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα (07/03) στην Ιερισσό Χαλκιδικής. 

«Ολες αυτές τις ημέρες και πριν το συγκεκριμένο συμβάν που είχε γίνει στο εργοτάξιο της εταιρείας, αλλά πολύ περισσότερο μετά, έχουμε εκατοντάδες προσαγωγές στις οποίες, απ’ ότι μαθαίνουμε εμείς, ο τρόπος με τον οποίο, ουσιαστικά, ανακρίνονται οι πολίτες, είναι απαράδεκτος. Ξεπερνά κάθε έννοια ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να προσάγονται πολίτες στο αστυνομικό τμήμα και το πρώτο πράγμα που να τους ρωτάνε να είναι αν έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Έχουμε τέτοιες καταγγελίες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και πρόσθεσε: «Θα σας έλεγα μάλιστα ότι κατά κάποιο τρόπο συνδέεται αυτή η επισήμανση με τη λειτουργία της δημοκρατίας μετά το 1974 σε αντιδιαστολή με τον τρόπο που επί Σαμαρά η ΝΔ αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της δημοκρατίας και εφαρμόζει και δείχνει ένα κατασταλτικό πρόσωπο με αρκετή δόση αυθαιρεσίας απέναντι σε πολίτες οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα, όχι προφανώς να καίνε, αλλά να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ορισμένα πράγματα που τους αφορούν». 

 
Με πληροφορίες από real.gr & seleo.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production