Υλικά
3 Πράσινα
μήλα καθαρισμένα
φρέσκο χυμό μισού λεμονιού
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
900gr παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα σε κυβάκια
250gr πρόβειο
γιαούρτι
15gr μέλι
1 σκελίδα
σκόρδο
2-3 σταγόνες
Μαστιχέλαιο
1/2 ματσάκι
σχοινόπρασσα ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση :
Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες και τα περιχύνουμε
με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Τα καλύπτουμε και τα βάζουμε
στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε. Στην συνέχεια
ανακατεύουμε τα παντζάρια, το γιαούρτι, το μέλι, το σκόρδο, τα σχοινόπρασα και
το Μαστιχέλαιο σε ένα μέτριο μπολ. Για να σερβίρουμε τη σαλάτα, βάζουμε μερικές
ροδέλες μαριναρισμένου πράσινου μήλου σε έναν ομόκεντρο κύκλο, στο κέντρο κάθε
πιάτου. Βάζουμε από πάνω μια μεγάλη ποσότητα από την παντζαροσαλάτα.
Περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, εάν θέλουμε.
Add comment