ChiosTV

ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ;

Οι γυναίκες στις μέρες μας επηρεάζονται πολύ από την εικόνα χειρουργικά τροποποιημένων αιδοίων.

 

Στο σημερινό άρθρο, θα σταθούμε στο πως το σχήμα του αιδοίου μπορεί να επηρεάσει την γυναικεία ψυχολογία. Αφορμή για το άρθρο αυτό, στάθηκε η πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Queensland της Αυστραλίας, η οποία έδειξε πως οι αντιλήψεις των γυναικών σχετικά με το ποια θεωρούνται φυσιολογικά και επιθυμητά έξω γεννητικά όργανα, επηρεάζονται από τη θέαση εικόνων στις οποίες απεικονίζονται χειρουργικά τροποποιημένα αιδοία. Επιπλέον, μέσα στην τελευταία δεκαετία,  ο αριθμός των χειρουργείων χειλεοπλαστικής έχει πενταπλασιαστεί. Η χειλεοπλαστική, η οποία αποτελεί την πιο διαδεδομένη πλαστική επέμβαση που γίνεται στα έξω γεννητικά όργανα της γυναίκας, στοχεύει στην μείωση του μεγέθους και τη συμμετρία των μικρών χειλέων του αιδοίου, για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Τα έξω γεννητικά όργανα, αποτελούν τα εμφανή σημεία του αιδοίου και πιο συγκεκριμένα,  τα μεγάλα ή εξωτερικά χείλη αποτελούν τα πιο ορατά σημεία αυτού. Αν τα παραμερίσεις, θα δεις από μέσα τα μικρά χείλη, τα οποία συνήθως καλύπτονται πλήρως από τα μεγάλα. Φυσικά, σε ορισμένες γυναίκες τα μικρά χείλη προεξέχουν καθώς όπως χρειάζεται να γνωρίζεις το μέγεθος και το σχήμα των χειλέων διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα ενώ το χρώμα τους κυμαίνεται σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ – μωβ ανάλογα με το χρώμα του δέρματός σου.

Επιπλέον, τα χείλη του αιδοίου των περισσότερων γυναικών δεν είναι πάντα συμμετρικά ενώ στις περισσότερες γυναίκες η μια πλευρά των χειλέων είναι μικρότερη από την άλλη. Οι παραπάνω διαφοροποιήσεις εκφράζουν την φυσιολογική ποικιλομορφία του ανθρώπινου σώματος, παρόλα αυτά οι διαφοροποιήσεις αυτές σπανίως απεικονίζονται σε προβεβλημένες φωτογραφίες, εικόνες και βίντεο.

Είναι αλήθεια πως τόσο η πορνό βιομηχανία όσο και τα έντυπα ερωτικού περιεχομένου προβάλλουν ένα ‘πρότυπο’ σχήμα αιδοίου όπου τα μικρά χείλη καλύπτονται πλήρως από τα απολύτως συμμετρικά μεγάλα- εξωτερικά χείλη. Η προβολή τέτοιων εικόνων διαμορφώνει συγκεκριμένα κοινωνικά ιδανικά αλλά και συγκεκριμένες προσδοκίες από πλευράς της νέας –και μεγαλύτερης ηλικιακά γυναίκας- αναφορικά με το «ιδανικό» σχήμα του αιδοίου της.

Κι έτσι φτάνουμε στο σήμερα, σε ένα χρονικό σημείο όπου όλο και περισσότερες έφηβες επισκέπτονται τον γυναικολόγο ή τον ψυχολόγο ακριβώς για να εκφράσουν άλλοτε την δυσαρέσκεια κι άλλοτε την αποστροφή γι’ αυτό το σημείο του σώματός τους που συνδέεται άμεσα με την σεξουαλικότητα,  τον ερωτισμό, την αυτοεικόνα τους. Η γυναίκα με τα μεγάλα εσωτερικά χείλη που προεξέχουν των εξωτερικών, η γυναίκα με τα ασύμμετρα χείλη, η γυναίκα με το σχήμα αιδοίου που διαφέρει των προβεβλημένων εικόνων, κατακλύζεται σήμερα από συναισθήματα άγχους, αγωνίας, φόβου απόρριψης. Αποφεύγει συχνά να «εκτεθεί» στα μάτια ενός άνδρα, φοβούμενη την απόρριψή του κι έτσι κλειδώνει σεξουαλικά και αρνείται πεισματικά να ολοκληρώσει την ερωτική της ζωή. Αισθάνεται μειονεκτικά, αποκτά κακή εικόνα εαυτού και δεν είναι σπάνιο πια να διερευνά την προοπτική μιας πλαστικής επέμβασης προκειμένου να αποκτήσει και εκείνη το «ιδανικό» σχήμα αιδοίου.

Όπως όμως ανέφερα στην αρχή του άρθρου αυτού, σύμφωνα με τελευταία μελέτη οι αντιλήψεις των γυναικών για το φυσιολογικό και επιθυμητό σχήμα αιδοίου διαμορφώνονται κυρίως μέσα από εικόνες χειρουργικά τροποποιημένων αιδοίων κι έτσι δεν οδηγούν σε ρεαλιστικές προσδοκίες, ενώ παράλληλα εγκλωβίζουν τη γυναίκα σε μια εμμονική αναζήτηση του «φυσιολογικού».

Φυσικά, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα ευρήματα αυτά εγείρουν ανησυχίες, σχετικά με τα μη ρεαλιστικά κριτήρια του τι θεωρείται φυσιολογικό, τα οποία μπορεί να ενθαρρύνουν κάποιες γυναίκες να προχωρήσουν σε ένα μη αναγκαίο χειρουργείο.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να γνωρίζεις τις φυσιολογικές αποκλίσεις στην εμφάνιση των έξω γεννητικών οργάνων, την ποικιλομορφία και την διαφορετικότητα του γυναικείου σώματος που εν τέλει αναδεικνύουν την αυθεντικότητά και την μοναδικότητά μας. Τα γεννητικά σου όργανα και ιδίως τα χείλη του αιδοίου σου παίζουν σπουδαίο ρόλο αφού εκεί βρίσκονται οι νευρικές απολήξεις που σου προσφέρουν ευχαρίστηση και ηδονή κατά τη σεξουαλική πράξη ενώ παράλληλα κρατούν τα βακτήρια μακριά από την είσοδο του κόλπου σου. Ο ρόλος τους λοιπόν στο σώμα σου είναι προστατευτικός αλλά και ενισχυτικός ως προς την ηδονική σου κορύφωση, ανεξαρτήτως σχήματος και συμμετρίας.

Εφόσον αποδεχθείς και αγαπήσεις τα γεννητικά σου όργανα, χτίζεις τα πιο σπουδαία θεμέλια για μια υγιή και ισορροπημένη σεξουαλική ζωή αλλά και για μια υγιή και ισορροπημένη σχέση με τον ίδιο σου τον εαυτό…
που δεν είναι τέλειος… αλλά είναι πάντα γοητευτικός μέσα από μοναδικότητά του!

faysbook.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production