ChiosTV

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΝΗΤΩΝ

Η διαδήλωση για τον υποβιβασμό των Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων δείχνει το δρόμο του αγώνα ενάντια στις προθέσεις της Ε.Ε.  και του ΟΟΣΑ για τη διάλυση και εξαφάνιση κάθε κοινωνικού αγαθού.

Με παλμό, δυναμισμό και αγωνιστικότητα διαδήλωσαν στην Πλατεία Πλαστήρα, δεκάδες  κάτοικοι, γονείς  και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Καλλιμασιάς και των Νενήτων στις 22 Μαΐου 2014 με αίτημα να ακυρωθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία υποβιβάζονται τα σχολεία τους και από εξαθέσια γίνονται πενταθέσια. Η θέση των μελών  συλλόγων γονέων έδειξε ότι δεν έχουν σκοπό να επιτρέψουν να εφαρμοστούν τέτοιες αποφάσεις που βλέπουν τα πάντα σαν αριθμούς, αφού επικαλέστηκαν και τη νησιωτικότητα και τη μεθοριακή μας θέση.

Εκτός από τους δημοτικούς και περιφερειακούς εκπροσώπους, παραβρέθηκαν και αρκετοί συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Γιώργος Αμπαζής και  εκπρόσωπος της   Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Μάρκος Σκούφαλος ως εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, ο Φραγκούλης Π. Κυλαδίτης ως υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και πολλά ακόμη μέλη και φίλοι της ΛΑ.Σ.

Από μέρους των εκπροσώπων μας, Γιώργου Αμπαζή και Μάρκου Σκούφαλου ,

  • Τονίστηκε η βήμα το βήμα κυβερνητική υλοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011, η οποία προβλέπει μια σειρά μέτρα στη γενικότερη κατεύθυνση της συμπίεσης του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας με τη δραστική μείωση των δαπανών.
  • Καταγγέλθηκε απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο με ΚΥΑ προωθεί τον υποβιβασμό των παραπάνω σχολείων, η εν γένει πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Παιδείας με την αποψίλωση του έμψυχου δυναμικού και των υποδομών της.
  • Διευκρινίστηκε ότι η Παιδεία δεν μπαίνει σε τεχνοκρατικά και αριθμολάγνα καλούπια μια και αποτελεί λειτουργία διάπλασης ανθρώπων και όχι μαγειρέματος αριθμητικών στοιχείων.
  • Καλέστηκε ο λαός να επαγρυπνεί και να συνεχίσει να αντιστέκεται σθεναρά, όπως σήμερα, σε κάθε ενέργεια των κυβερνητικών εταίρων που στοχεύει στη διάλυση κοινωνικών αγαθών, όπως η Παιδεία.
  • Δηλώθηκε σε κάθε τόνο η συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον αγώνα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών  των δύο σχολείων και ότι σε κάθε περίπτωση θα βρίσκεται στο πλευρό τους.-
  • Τέλος τονίστηκε η έμπρακτη καταδίκη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κομμάτων του Ευρωμονόδρομου στην πράξη, με την υπερψήφιση του ΚΚΕ, αφού αυτά τα κόμματα είναι που κλείνουν σχολεία και διώχνουν δασκάλους.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production