ChiosTV

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ

Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλου σε δημοσίευμα του chiostv σχετικό με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος χαρακτηρίζει κακόπιστους όλους όσοι παρερμηνεύουν τις τοποθετήσεις του για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την ενίσχυση των υγιών συνεταιρισμών  και ομάδων παραγωγών της χώρας, όπως είναι και Ένωση Μαστιχοπαραγωγών  Χίου και σε δήλωση – απάντησή του  στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνει:

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου έχω επισημάνει ότι η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών όπως είναι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για να πάμε μπροστά. Όχι μόνον δεν θα καταργηθούν οι αναγκαστικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί με την επικείμενη τροπολογία για το Νόμο 4015 – όπως κάποιοι κακόπιστα επικαλούνται ότι έχω δηλώσει – αλλά όπως έχω πει επανειλημμένα στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, το  μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η ισχυροποίηση των συλλογικών μορφών οργάνωσης, δηλαδή των υγιών συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών, όπως είναι η  Ένωση Μαστίχας Χίου. Μια Ένωση  με μεγάλη ιστορία που παράγει, διακινεί και εμπορεύεται επί δεκαετίες  ένα τόσο σημαντικό αγροτικό προϊόν που έχει τεράστια σημασία τόσο για την τοπική οικονομία του νησιού όσο και για την εθνική μας οικονομία. Με το συνάδελφό μου  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Χίου, Κώστα Τριαντάφυλλο συνεργαζόμαστε στενά για τα θέματα του αγροτικού τομέα και ιδιαίτερα για το θέμα της ενίσχυσης των υγιών αγροτικών συνεταιρισμών, όπως είναι η Ένωση Μαστίχας Χίου, ο Αναγκαστικός Αγροτικός Συνεταιρισμός  Κρόκου Κοζάνης της εκλογικής μου  περιφέρειας και πολλών ακόμα υγιών συλλογικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, για τις οποίες θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να τις ενισχύσουμε ώστε να έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από τον πρωτογενή τομέα  που είναι το μεγάλο ζητούμενο».

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production