ChiosTV

ΑΝΟΙΞΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΜΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ 2016

Λιακάδα και 19 βαθμοί Κελσίου σήμερα και αύριο – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά 14 βαθμούς από Τρίτη έως Πέμπτη – Πού αναμένουν οι μετεωρολόγοι να χιονίσει και ποιοι θα κάνουν «λευκό» ποδαρικό

Με ανοιξιάτικο καιρό ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του χρόνου, αλλά ήδη από την Τετάρτη αναμένεται ραγδαία αλλαγή, με πτώση της θερμοκρασίας, βοριάδες και χιόνια, ακόμα και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. 

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στην Αττική ειδικά, η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 19 βαθμούς, ενώ από Τετάρτη αναμένεται να φτάσει τους 9 με 10 και την Πέμπτη, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 5-6 βαθμούς, ενώ το βέβαιο, μέχρι σήμερα είναι πως θα ρίχνει χιονόνερο (χωρίς να αποκλείεται το χιόνι) και στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό είναι πως από τους 19 βαθμούς την Τρίτη το μεσημέρι, το θερμόμετρο θα πέσει κατά 14 μονάδες και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 5 βαθμούς στην Αττική την Πέμπτη!

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στη Νότια Ελλάδα και κατά τόπους πυκνές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, για σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015. Νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εκδηλώθηκε παγετός.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Ήπειρο, από 0 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, με γενικά αίθριο καιρό, τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και την Κρήτη και από το βράδυ στα βορειοανατολικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. 

Τετάρτη 30-12-2015

Την Τετάρτη θα σημειωθεί η μεγάλη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, καθώς από τα βορειοδυτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά. Στα ορεινά της χώρας αναμένεται χιόνι, ενώ οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και βαθμιαία 6, τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Πέμπτη 31-12-2015

Για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναμένουμε κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχή ή χιονόνερο στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σχετική βελτίωση του καιρού στα δυτικά και βόρεια, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια. 

Πρωτοχρονιά, Παρασκευή 01-01-2016

Στη βορειοδυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο παροδικές νεφώσεις. Στα βόρεια νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους στη Μακεδονία. Χιονόνερο ή χιόνι στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4-5 και στα ανατολικά 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

protothema.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production