ChiosTV

ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΣΩΣ ΚΑΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Υλικα

Για 2-4 άτομα

  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές του γλυκού κάπαρη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κύμινο
  • ¼ φλιτζανιού  κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές χαλαπένιος ψιλοκομμένες
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου  1 κιλό

 

 

Εκτελεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με τη ρίγανη, το κύμινο, την κάπαρη, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, πιπεριές χαλαπένιος ψιλοκομμένες, το χυμό λάιμ και ανακατεύετε καλά . Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού στο μπολ με τη το μείγμα κάπαρης και αφήστε να μαριναριστεί για 20 λεπτά.
Ζεστάνετε μια σχάρα (τηγάνι) σε δυνατή θερμοκρασία.

Ψήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Γαρνίρετε με σπαράγγια.

Προετοιμάστε τα σπαράγγια πλένοντάς τα καλά και κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος.
Κόβουμε τα σπαράγγια σε πάχος 4 εκ.

Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα τρόπο μισό με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα σπαράγγια και μειώνουμε την θερμότητα ελαφρώς να σιγοβράσει. Σιγοβράζετε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production