ChiosTV
nisos mikonos

Σβήστηκε η φωτιά στο επιβατηγό «Νήσος Μύκονος» – Σώοι όλοι οι επιβάτες

 

Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο «Νήσος Μύκονος», το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου έχοντας 248 επιβαίνοντες

Η επιχείρηση έγινε μεσοπέλαγα στο «Παναγία Θεοτόκος»

 

 

Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο «Νήσος Μύκονος», το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου έχοντας 248 επιβαίνοντες, 174 επιβάτες και το πλήρωμα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και τελικά σβήστηκε.

 

Οι επιβάτες μετεπιβάστηκαν στο «Παναγία Θεοτόκος» και οδηγήθηκαν σώοι στο Καρλόβασι. 

 

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Σάμο οι επιβάτες – ανάμεσά τους και 15 αλλοδαποί  – για προληπτικούς λόγους έχουν φορέσει τα σωσίβιά τους. Στην περιοχή βρίσκονται τέσσερα παραπλέοντα σκάφη και δύο πλοιάρια.

Το πλοίο είναι ακινητοποιημένο, χωρίς μηχανές, καθώς πυκνοί καπνοί και φλόγες έβγαιναν από την καπνοδόχο σε σημείο κοντά στο μηχανοστάσιο. Στο πλοίο έχει ανέβει και συντονίζει την κατάσταση ο λιμενάρχης Σάμου. Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Σάμου είναι καλές.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Από την Hellenic Seaways εξεδόθη σχετικά η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Hellenic Seaways ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του πλοίου της Νήσος Μύκονος προς  Σάμο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τσιμινιέρα του πλοίου. Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από τα μέλη του πληρώματος.

 

Στο πλοίο επιβαίνουν 174 επιβάτες με προορισμό το Καρλόβασι και 37 Ι.Χ.

 

Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Λιμενικό: 

«Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από τον Πλοίαρχο του Επιβατηγού – Οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882 ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τσιμινιέρα του πλοίου.

Μετά από παρέλευση μικρού χρονικού διαστήματος ο Πλοίαρχος ενημέρωσε εκ νέου για ύπαρξη φλόγας και εντός του μηχανοστασίου και ότι αναλαμβάνονται από το πλήρωμα ενέργειες για την κατάσβεση με ίδια μέσα του πλοίου.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Εύδηλο – Καρλόβασι – Βαθύ Σάμου. Είχε αποπλεύσει στις 15.20 από Εύδηλο με προορισμό το Καρλόβασι με 247 επιβαίνοντες (173 επιβάτες, 74 άτομα πλήρωμα) και 32 Ι.Χ., 3 Δίκυκλα και 10 Φορτηγά οχήματα. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι Βορειοδυτικοί χαμηλής έντασης (3 μποφόρ).

Άμεσα από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης δόθηκε εντολή και απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής ένα Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τη Σάμο και το Πλωτό Περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου με επιβαίνοντα και τον Λιμενάρχη. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν τέσσερα παραπλέοντα πλοία (3 Φορτηγά και 1 Επιβατηγό), τα οποία βρέθηκαν άμεσα δίπλα στο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ».

Ταυτόχρονα απέπλευσε από το Μαραθόκαμπο Σάμου προς παροχή τυχόν συνδρομής και το Ρυμουλκό «ΒΑΣΙΛΙΚΗ» Ν.Χ. 446.

Η επικοινωνία του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης με τον Πλοίαρχο του πλοίου είναι συνεχής, για την άμεση ενημέρωση και για την παροχή των απαιτούμενων οδηγιών, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των επιβαινόντων.

Πέντε επιβαίνοντες (4 γυναίκες και 1 άνδρας) που ανέφεραν αναπνευστικά προβλήματα επιβιβάστηκαν στο Πλωτό Περιπολικό και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ.

Για την αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω ταλαιπωρίας των επιβατών, αποφασίσθηκε η μετεπιβίβασή τους από το Ε/Γ –Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στο παραπλέον Ε/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» Ν.Π. 11796, με προορισμό τηΣάμο.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρία, λαμβάνει κάθε μέριμνα ώστε η συγκεκριμένη δρομολογιακή γραμμή να συνεχίσει να εξυπηρετείται, χωρίς καμία διακοπή, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ήδη, Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου μεταβαίνει στη Σάμο, προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό».

πηγή: tovima.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production