ChiosTV
doukakarou 0

Λίζα Δουκακάρου: μιλάει αποκλειστικά στο CHIOS TV

 

Η Λίζα Δουκακάρου, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, μιλάει αποκλειστικά στο CHIOSTV.

  Η Λίζα Δουκακάρου, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, μιλάει αποκλειστικά στο CHIOSTV.

Η παρουσιάστρια του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων του Mega μιλάει για το ξεκίνημα της στην δημοσιογραφία, συμβουλεύει τα νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και δηλώνει ότι όποιος κάνει καλά την δουλειά του θα πετύχει.

 

1.Είχατε την επιθυμία να κάνετε κάτι άλλο εκτός από το δελτίο ειδήσεων;

Αυτή τη στιγμή τρέχουν άλλες δραστηριότητες, είτε με το δελτίο ειδήσεων, είτε με την εφημερίδα ”Παραπολιτικά” όπου γράφω. Μπορεί να σου προτείνουν μία εκπομπή και να σου αρέσει ή και όχι… Πρώτα  εμφανίζεται η ευκαιρία, κοστολογείς κ πράττεις αναλόγως.

doukakarou 2

2.Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας και της διάρκειας ενός καλού δημοσιογράφου;

Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας, όσο ζεις μαθαίνεις και αυτή είναι η γοητεία του επαγγέλματος. Χρειάζεται επιμονή πάνω από όλα. Ποτέ δεν είναι τα πράγματα μαύρα ή άσπρα. Υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Όλα είναι συνδυασμός. Κάποια στιγμή μπορεί να βοηθηθείς ή να μπουν εμπόδια. Σημασία έχει με ποιο τρόπο προχωράς μπροστά. Κάποιος που κάνει καλά την δουλειά του έχει πολεμήσει….Θα πετύχει…. Κάποιοι ίσως να μην μπορούν να σταθούν επάξια σε αυτό που αναλαμβάνουν ενώ κάποιοι άλλοι είναι ήδη έτοιμοι.

doukakarou 5

3.Τι σας τράβηξε στην δημοσιογραφία;

Δεν ξέρω αν είναι το υποσυνείδητο, μου άρεσε η ιστορία, από μικρή ως μαθήτρια έψαχνα γεγονότα από το παρελθόν. Ήρθε λίγο τυχαία, και επειδή μου ήρθε λίγο εύκολο το γράψιμο έπιασα αρχικά δουλειά στο περιοδικό ‘’ΑΝΤ1’.’ Μετά η ΕΡΤ ζητούσε συντάκτες, πήγα και έτυχε τότε να είχε φύγει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων. Παρασκευή μου είπαν Δευτέρα θα πάρεις στον αέρα συνέντευξη. Ήταν με τον Αντώνη Σαμαράκη, με τον οποίο έκανα και το ξεκίνημα μου.

doukakarou 1

4.Τι επιλέγετε να παρακολουθήσετε στην τηλεόραση;

Δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω τηλεόραση, αλλά παρακολουθώ πιο πολύ δελτία ειδήσεων ώστε να είμαστε on time είτε για το κανάλι ,είτε για την εφημερίδα. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις, διότι μπορεί να είσαι μια- μιάμιση ώρα στο αυτοκίνητο, στην κίνηση και οι ειδήσεις τρέχουν. Δηλαδή το πρωί που ξυπνάω βλέπω τα mail μου ,δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου για να διαβάσω εφημερίδες και το βράδυ όταν γυρνάω σπίτι διότι φεύγω από το κανάλι μετά τις 2 τα ξημερώματα βλέπω ότι έχει εκείνη την στιγμή στην τηλεόραση, γενικά κάτι χαλαρωτικό.

doukakarou 3

  Η Λίζα Δουκακάρου  με τον συνεργάτη μας Χ. Φραντζή

 

 

 5.Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα ή θέλει να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία;

Να το δει σφαιρικά, όχι μόνο την φωτεινή πλευρά, να ξέρει πως θα βρεθεί μπροστά σε δυσκολίες. Να το αγαπάει και ότι κι αν συμβεί να μην απογοητευτεί από το περιβάλλον. Το ίδιο καθ αυτό το επάγγελμα θα του δίνει τροφή, ότι και αν συμβεί θα είναι κερδισμένος. Το επάγγελμα είναι κορεσμένο όπως είναι του γιατρού, του δικηγόρου, δεν υπάρχει το ”σήμερα ξεκίνησα, αύριο έκανα επιτυχία”. Η δημοσιογραφία είναι κάτι πιο πλατύ. Ένα λάθος μπορεί να σβήσει όλη την πρότερη δουλειά σου, όσο καλή και αν ήταν. Χρειάζεται να είσαι συνεπέστατος σε σχέση με κάποιο άλλο επάγγελμα που δεν είναι τόσο αναγκαίο να ισχύει αυτό. Καθόμαστε σε μια καφετέρια και από ένα θέμα που έχουμε μπροστά μας κάποιος να βγάλει μια είδηση, κάποιος όχι και σε κάποιον άλλο να φανεί αδιάφορο. Όποιος θέλει να είναι στον σωστό δρόμο τα σημαντικά εφόδια που πρέπει να έχει είναι επαγρύπνηση και επαγγελματισμός. 

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production