Μια παραδοσιακή συνταγή κατάλληλη για το φθινόπωρο και το χειμώνα, όπου ξεχωρίζει η καπνιστή πανσέτα.
Τι χρειαζόμαστε:
– 350 γρ. ζυμαρικά Farfalle Barilla
– 300 γρ. φρέσκα κουκιά
– 100 γρ. τυρί fontina (ιταλικό ημίσκληρο τυρί)
– 70 γρ. καπνιστή πανσέτα
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 φύλλο δάφνη
– 1 φλ. ζωμό κρέατος
– 1 κ.σ. βούτυρο
– 1 μπουκέτο μαϊντανός
– θυμάρι
– αλάτι
– πιπέρι
Πως το κάνουμε:
1. Ξεφλουδίστε και πλύνετε τα κουκιά. Ψιλοκόψτε πολύ καλά την πανσέτα και το σκόρδο και σοτάρετέ τα ελαφρά σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε τα κουκιά, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη.
2. Προσθέστε το ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κουκιά.
3. Βράστε τα Farfalle της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε και προσθέστε τους το βούτυρο, τα κουκιά και το τυρί fontina κομμένο σε κυβάκια. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικά φύλλα θυμάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο εμπόριο κυκλοφορούν κατεψυγμένα ή ξερά κουκιά, τα οποία μπορούν μία χαρά να αντικαταστήσουν τα φρέσκα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί Fontina με μαλακό αγελαδινό τυρί.
Add comment