ChiosTV
antonis samaras

Aντώνης Σαμάρας: «Βγήκαμε από την Εντατική, όχι από το νοσοκομείο»

 

Αισιόδοξος ότι η χώρα θα κερδίσει την μάχη και θα βγει από την κρίση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Αισιόδοξος ότι η χώρα θα κερδίσει την μάχη και θα βγει από την κρίση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

«Σήμερα η πατρίδα μας δίνει μία μάχη, δίνουμε μία μάχη για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες. Δίνουμε την μάχη με οιωνούς αίσιους. θα βγούμε από την κρίση και θα δώσουμε αισιοδοξία και χαμόγελο στα νέα παιδιά» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Κάνοντας έναν απολογισμό, είπε ότι οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγει από την ευρωζώνη. 

«Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής» και σημείωσε:«Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Με αφορμή τα πρόσφατα αποτελέσματα από την εκλογική αναμέτρηση στην Ιταλία, ο κ. Σαμαράς είπε ότι έχουν προκαλέσει τριγμούς στο καράβι της Ευρώπης, αλλά η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότησή της. «Αυτά που περνάει η χώρα είναι δύσκολα, αλλά αυτά που θα περνούσε αν δεν είχαμε κάνει όσα κάναμε θα ήταν πολύ χειρότερα και οδυνηρά, αυτά που θα αντιμετώπιζε η χώρα θα ήταν όχι μόνο ανυπόφορα, θα ήταν τραγωδία. Μπήκαμε στην τελική ευθεία, οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, δεν θα υπάρξουν άλλα νέα μέτρα λιτότητας και μόλις μπούμε στην ανάπτυξη θα υπάρξει και αποκατάσταση των αδικιών» είπε ο κ. Σαμαράς.

Χωρίς να τον κατονομάσει, ο Αντ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέροντας: «Το τελευταίο οκτάμηνο τολμήσαμε όλες τις αλλαγές που δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, διορθώνουμε λάθη και στρεβλώσεις. Για το πως φθάσαμε στην κρίση έχουν ευθύνες όλοι. Όμως από τη μία πλευρά βρίσκονται κόμματα που είδαν το λάθος και θέλουν να σηκώσουν την χώρα στα πόδια της, θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να πιάσουμε τους στόχους για να βγούμε από τα μνημόνια. Απέναντί μας είναι εκείνοι που διώχνουν επενδυτές, έχουν κάνει σημαία τους την ανομία, χαϊδεύουν παρανόμους, εκείνοι που μιλούν με πολλά στόματα, εμφανίζονται με πολλά πρόσωπα, εκτός Ελλάδας λένε ότι νόμισμά μας είναι το ευρώ και μέσα λένε άλλα, μας κατηγορούν γιατί έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας ενώ πηγαίνουν έξω και αναζητούν την επιδοκιμασία τους».

Και πρόσθεσε: «Μας κατηγορούν εκείνοι που τη μία θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια, την άλλη να τα διαπραγματευθούν την άλλη να τα καταργήσουν μονομερώς. Δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές τους ούτε οι δημαγωγίες τους. Εκφράζουν το χειρότερο πρόσωπο του χθες και ότι κρατά την χώρα στο χθες» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Από όλα έχει ο μπαξές τους. Δεν μας πτοούν οι απειλές τους. Αυτή η παράταξη δεν έχει καμία υποχρέωση να απολογείται στις συνιστώσες ενός ασυγκράτητου λαϊκισμού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «βγήκαμε από την εντατική, αλλά όχι από το νοσοκομείο». Επίσης αναγνώρισε τις δυσκολίες που περνά η ελληνική οικογένεια, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας. «Αυτά που περνάμε είναι πολύ οδυνηρά και αυτό τον πόνο τον νιώθω πρώτα εγώ και θέλω να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα», τόνισε ο κ. Σαμαράς. 

Για την πορεία της ΝΔ προς το 9ο συνέδριο της ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι «οφείλουμε να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να αναδείξουμε νέες μορφές εκπροσώπησης και νέα πρόσωπα. Δεν πάμε να λύσουμε εσωτερικά προβλήματα, πάμε να ανταμώσουμε, να ενώσουμε την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. 

«Το συνέδριο δεν θα είναι τυπική διαδικασία. Θα πάμε εξωσυμβατικά, θα πάμε σε όλη την Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, θα συζητήσουμε θεματικές ενότητες με όλους τους τρόπους, θα συζητήσουμε για την λαθρομετανάστευση, για την δημόσια ασφάλεια. Το συνέδριο θα οδηγήσει την σκέψη και την πορεία μας. Με το συνέδριο αυτό χτίζουμε την Ελλάδα του 2020» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production