ChiosTV
SEFK

ΣΕΦΚ: 24ωρη απεργία την Παρασκευή, συμπαράσταση στην ΟΛΜΕ.

 

«Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ αποφασίζει προκήρυξη 24ωρης απεργίας στα φροντιστήρια την Παρασκευή 17 Μάη και διαθέτει όλες τις δυνάμεις μας στη στήριξη της απεργίας των καθηγητών στα σχολεία»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΦΚ 15/5

24ωρη απεργία Παρασκευή 17 Μάη.

Νίκη στον αγώνα των καθηγητών.

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ καταγγέλλει τους πραιτωριανούς του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, οι οποίοι, μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζομένους στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, διευρύνουν τον κατάλογο των “εσωτερικών εχθρών”, επιστρατεύουν 88.000 καθηγητές, μετατρέποντας και τα σχολεία σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η σκέψη, το φρόνημα, η εισήγηση για κήρυξη απεργίας μετατρέπονται σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Μέρες τώρα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η οργανωμένη πλύση εγκεφάλου, η τρομοϋστερία και η τρομοκρατία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) που εκτρέφουν τον κοινωνικό εκφασισμό. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Χ.Α. ενώνουν τις κραυγές τους, περί συνδικαλιστών που παίζουν με την αγωνία χιλιάδων ελλήνων μαθητών και των οικογενειών τους, με αυτές των καλοπληρωμένων φερέφωνων του καθεστώτος των οποίων τα παιδιά μόνο απέξω έχουν περάσει από δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, και βεβαίως δεν γνώρισαν την «κρεατομηχανή» των εξετάσεων. Κόπτονται για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, της πύλης για τον θαυμαστό κόσμο της ανεργίας και της εκμετάλλευσης. Τρέμουν μπροστά στην ιδέα ότι θα σπάσει το κλίμα υποταγής, απόγνωσης και τρόμου που επιβάλλουν τα ΜΜΕ και τα ναζιστικά τάγματα θανάτου στους δρόμους.

Ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, νυν και πρώην εκπρόσωποι της εργοδοτικής ένωσης, διαγκωνίζονται σε δηλώσεις περί ομηρίας των μαθητών από τους καθηγητές, ενώ στους χώρους των φροντιστηρίων δίνονται συνεντεύξεις αγχωμένων μαθητών που καταγγέλλουν τους καθηγητές τους. Οι νυν και οι πρώην αποσιωπούν ότι από το 2011 προχώρησαν σε καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που είχε κηρυχθεί υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες, ότι ήταν η πρώτη εργοδοτική ένωση που προσήλθε τον Μάρτη του 2010 σε διαπραγματεύσεις κρατώντας ως λάβαρο το μνημόνιο, ότι εργοδότες επιβάλλουν ωρομίσθια πείνας και εξαθλίωσης στους χιλιάδες άνεργους καθηγητές οι οποίοι εξαναγκάζονται να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις δουλοπαροικίας. Αποσιωπούν ότι εργαζόμενοι συνδικαλιστές που έδωσαν και δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν μπορούν πλέον να βρουν δουλειά ή έχουν δραματική μονομερή βλαπτική μεταβολή των ωρών εργασίας τους. Προφανώς, η μαζική απόλυση και η επακόλουθη ανεργία 12.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων, αλλά και 1.000 ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ανοίγει πεδίο δόξης λαμπρόν με ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία στην καπιταλιστική κρίση για τις επιχειρήσεις τους, όπως ήδη έχει γίνει με την πρόσληψη άνεργων νέων σε προγράμματα μαθητείας του ΕΣΠΑ με εξευτελιστικούς «μισθούς», χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα.

Οι δάσκαλοι ένα καθήκον έχουν ∙ να λένε την Αλήθεια. Αυτό κάνουν και τώρα. Η στρατιωτικοποίηση και του σχολείου είναι προϋπόθεση, για να συνεχιστεί ο εκφασισμός της κοινωνίας. Η πλήρης απαξίωση, η ολοσχερής διάλυση του δημόσιου σχολείου και η μετατροπή του σε αναμορφωτήριο, σε σχολείο φυλακή, αποτελεί προϋπόθεση για τη διαμόρφωση μιας νεολαίας υποταγμένης, αναλφάβητης, δέσμιας των εξαρτήσεων.

Η διδασκαλία σε 30 μαθητές σε κάθε τάξη, ο περιορισμένος χρόνος διδασκαλίας σημαίνει ότι κάποιος άλλος κάπου αλλού χρειάζεται να διδάξει τους μαθητές, η κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, η διδασκαλία εγχειριδίων που γράφονται για να απορροφηθούν κονδύλια και είναι παντελώς άσχετα με τα εξεταζόμενα στις εξετάσεις μαθήματα (ας μας πει ο πανεπιστημιακός Αρβανιτόπουλος ποιος είναι ο βαθμός που θα πάρει στις εξετάσεις ο άριστος μαθητής που θα έχει λύσει όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων στη Γ΄Λυκείου), η υποχρεωτική, με τη δεύτερη ανάθεση μαθημάτων, διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων τα οποία θα έπρεπε να διδάσκει καθηγητής με άλλη ειδικότητα (ενδεικτικό παράδειγμα: ο βιολόγος διδάσκει Φυσική – Χημεία, ο μαθηματικός Φυσική, ο καθηγητής γαλλικών Ιστορία. Ας μη σιωπήσει πάλι ο πανεπιστημιακός Αρβανιτόπουλος), η μη διδασκαλία Χημείας στους μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης και η προετοιμασία τους με ΑΟΔΕ – προφανώς για να εξεταστούν στην αποστήθιση των νόμων της αγοράς – για να γίνουν χημικοί, χημικοί μηχανικοί… είναι ο ανορθολογισμός της εκπαιδευτικής πολιτικής που επιστρατεύει τους συναδέλφους στο όνομα της δημόσιας τάξης και της υγείας των υποψηφίων (Α.Σαμαράς, ΦΕΚ 1139,11/5/2013), ενός συστήματος το οποίο μόνο καθηγητές ντυμένοι στο χακί μπορούν να υπηρετήσουν!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι/ες στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης,

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ αποφασίζει προκήρυξη 24ωρης απεργίας στα φροντιστήρια την Παρασκευή 17 Μάη και διαθέτει όλες τις δυνάμεις μας στη στήριξη της απεργίας των καθηγητών στα σχολεία. Καλεί τους εργαζομένους στα φροντιστήρια να βρίσκονται μαζί με τους συναδέλφους στα δημόσια σχολεία στις απεργιακές φρουρές της Παρασκευής.

Στηρίζουμε τον αγώνα των καθηγητών και των καθηγητριών στα σχολεία, γιατί θέλουμε να παραμείνουμε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και όχι παίκτες σε reality, σκιές αναλώσιμες που ξαφνικά θα χάνονται από τους χώρους εργασίας. Το πρόταγμα της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αξιοπρέπειας μας δίνει τη δύναμη να ενώσουμε τις γροθιές μας με τους συναδέλφους μας στο δημόσιο και ιδιωτικό σχολείο.

Απέναντι στον καθεστωτικό συνδικαλισμό ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΟΙΕΛΕ που υπονόμευσαν και πούλησαν τον αγώνα για την ακύρωση της επιστράτευσης στην πράξη, προτάσσουμε την αλληλεγγύη των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εργαζομένων και των ανέργων. Να τους το πούμε ξεκάθαρα: το μάθημα θα αρχίζει πάντα από Άλφα, όσες επιστρατεύσεις, επιτάξεις και ιδιώνυμα και αν φτιάξουν. Θα μας βρείτε μπροστά σας στις απεργιακές φρουρές έξω από τα εξεταστικά κέντρα.

Με μαζικούς αδιαμεσολάβητους αυτοργανωμένους αγώνες να σπάσουμε την επιστράτευση.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production