ChiosTV
metroriad1

Φουτουριστικός σταθμός μετρό στη Σαουδική Αραβία!

 

Η διάσημη αρχιτεκτόνισσα Zaha Hadid είναι εκείνη που θα σχεδιάσει το νέο κτήριο του μετρό στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Η διάσημη αρχιτεκτόνισσα Zaha Hadid είναι εκείνη που θα σχεδιάσει το νέο κτήριο του μετρό στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, καθώς η πρότασή της διακρίθηκε σε διαγωνισμό που διεξήχθη πρόσφατα σχετικά με την ανάληψη του έργου. Ο πληθυσμός της πόλης έχει διπλασιαστεί από το 1990 διαμένοντας σήμερα περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι. Λόγω αυτής της μεγάλης αύξησης, η πόλη έχει πλέον ξεκινήσει τον προγραμματισμό για ένα ολοκαίνουριο σύστημα μετρό προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών.

metroriad2

Η πρόταση της Hadid είναι για ένα φουτουριστικό κτίριο που θα περιλαμβάνει έξι αποβάθρες και δύο υπόγεια πάρκινγκ. Ωστόσο, η εξωτερική εμφάνιση του κτηρίου κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς η κυματιστή μορφή τους τοίχους παραπέμπει στους αμμόλοφους της ερήμου, ενώ συμβολίζει παράλληλα και το στοιχείο του νερού. Η διάτρητη πρόσοψη επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέρχεται απρόσκοπτα στο χώρο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα. Η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι το 2017 και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ορόσημο για την πόλη του Ριάντ.

metroriad3

metroriad4

metroriad5

metroriad6

πηγή: perierga.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production