ChiosTV
vouliagmeni

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Βουλιαγμένη στις γυναίκες.

 

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Α1 γυναικών για την περίοδο 2012-2013 αναδείχθηκε η ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένης

 

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Α1 γυναικών για την περίοδο 2012-2013 αναδείχθηκε η ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένης που επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 16-15 στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά.

Οι παίκτριες του Κώστα Δήμου “σκούπισαν” τις αντιπάλους τους με 3-0 νίκες στη σειρά των τελικών και κατέκτησαν απόλυτα δίκαια το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και 7ο από καταβολής της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Σε έναν τελικό που τα είχε όλα, ένταση, πάθος, δύναμη, συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, εκπληκτικά γκολ, σπουδαίες επεμβάσεις, τα πάντα κρίθηκαν τελικά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου εκτελέστηκαν 12 συνολικά πέναλτι, για να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα.

Ο τελικός όμως ξεκίνησε με τις γηπεδούχες να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγώνα και με περίσσιο πάθος για την κατάκτηση της πρώτης νίκης στη σειρά προηγήθηκαν γρήγορα με 4-1, χάρη σε γκολ των Μαργαρίτας Πλευρίτου, Αβραμίδου και Ελευθερίας Πλευρίτου, στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Γρήγορα ωστόσο η Βουλιαγμένη αντέδρασε και με ένα σερί 3-0 με τις Ασημάκη, Χυδηριώτη και Λιόση σε διάστημα περίπου τεσσάρων λεπτών, έφερε το ματς στα ίσια (4-4).

Ακολούθησαν δύο προσωπικά τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου, το ένα καλύτερο από το άλλο, για να προηγηθεί ξανά ο Ολυμπιακός με 6-4, ενώ το σκορ του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι τέσσερα δευτερόλεπτα για τη λήξη η Αγγελική Γερόλυμου (6-5).

Το τέρμα αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντικό στην ψυχολογία του ΝΟΒ, μιας και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Κώστα Δήμου κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει άμεσα με την Τσουκαλά, αλλά και να προσπεράσει για πρώτη φορά με γυριστό σουτ της Αλεξάνδρας Ασημάκη (7-6).

Παράλληλα, η Αντιγόνη Ρουμπέση, που είχε τραυματιστεί στον δεύτερο τελικό, πήρε θέση μάχης, συμβάλλοντας κι εκείνη στην ανατροπή του σκορ για την ομάδα της.

Βέβαια, οι “ερυθρόλευκες” δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια και με ένα απίθανο γκολ στη λήξη του χρόνου επίθεσης της Μαυρέλου κι ένα ακόμη της Ελευθερίας Πλευρίτου ανέκτησαν το προβάδισμα στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου (8-7).

Στα τελευταία 8 λεπτά της κανονικής περιόδου ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και τον ΝΟΒ να αποκτά προβάδισμα τίτλου με 10-9 χάρη στην αρχηγό του Αντιγόνη Ρουμπέση περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Στον εναπομείναντα χρόνο η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έχασε την ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι, με την Κούβδου να αποκρούει το σουτ της Αβραμίδου, ωστόσο η φετινή καθοδηγήτρια του Ολυμπιακού απέδειξε την κλάση της, σημειώνοντας το 10-10 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, παίρνοντας ταυτόχρονα και τη ρεβάνς για το χαμένο πέναλτι.

Στα υπόλοιπα δευτερόλεπτα η Διαμαντοπούλου απέκρουσε σουτ της Ασημάκη, ενώ το γκολ που πέτυχε στην εκπνοή η Αβραμίδου δικαίως θεωρήθηκε εκπρόθεσμο, με τους δύο αντιπάλους να οδηγούνται στην παράταση.

Εκεί, η αγωνία για τον τελικό νικητή καλά κρατούσε, με τις Αβραμίδου και Ασημάκη να σκοράρουν στο πρώτο τρίλεπτο και να διαμορφώνουν το σκορ σε 11-11.

Στα τρία τελευταία λεπτά του έξτρα χρόνου η Αντιγόνη Ρουμπέση έβαλε εκ νέου μπροστά τον ΝΟΒ (12-11) περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά η Άλκηστη Αβραμίδου δεν ήθελε με τίποτα να παραδοθεί και με γκολ από το πεντάμετρο 39 δεύτερα πριν τη λήξη ισοφάρισε ξανά τον τελικό (12-12).

Ακολούθησαν δύο άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν κι έτσι Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη θα έλυναν τις διαφορές τους μια και καλή στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τη διαδικασία απόλυτα εύστοχες και με τις Αβραμίδου, Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου, αλλά και τις Γερόλυμου, Τσουκαλά, Ξενάκη το σκορ διαμορφώθηκε σε 15-15.

Ακολούθησαν δύο δοκάρια για τον Ολυμπιακό με τις Τετζαλίδου και Μανωλιουδάκη, καθώς επίσης και δύο άστοχες εκτελέσεις του ΝΟΒ με τις Λιόση και Ρουμπέση με τη συμβολή και της Διαμαντοπούλου.

Έτσι, με το σκορ 15-15 χρειάστηκε κι έκτη εκτέλεση από κάθε ομάδα, με την Άλκηστη Αβραμίδου να στέλνει κι εκείνη τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ η Αγγελική Γερόλυμου ευστόχησε (16-15), χαρίζοντας το φετινό πρωτάθλημα στον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Με τον τρόπο αυτό και το καθαρό 3-0 στη σειρά των τελικών οι παίκτριες του Κώστα Δήμου πέτυχαν τον βασικό τους στόχο για φέτος, που ήταν η διατήρηση των σκήπτρων εντός Ελλάδας, δίνοντας παράλληλα ηχηρή απάντηση στις αντιπάλους τους, που ολοκλήρωσαν αήττητες την κανονική περίοδο.

Από την άλλη, όμως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη νεανική ομάδα του Ολυμπιακού, που απέδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, διεκδικώντας όμως από τώρα το πρωτάθλημα από μία σαφώς πιο έμπειρη ομάδα, όπως η Βουλιαγμένη.

Πρώτη σκόρερ των πρωταθλητριών Ελλάδας αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη με τέσσερα τέρματα, ενώ την ακολούθησαν η ιδιαίτερα παθιασμένη, παρά τον τραυματισμό της, Αντιγόνη Ρουμπέση και η Αγγελική Γερόλυμου με τρία γκολ.

Από τον Ολυμπιακό εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Αβραμίδου και Ελευθερία Πλευρίτου που πέτυχαν από πέντε γκολ, ενώ σπουδαία απόδοση είχαν επίσης η Μαργαρίτα Πλευρίτου με τέσσερα γκολ και η Χρυσή Διαμαντοπούλου κάτω από την εστία.

Ολυμπιακός-ΝΟ Βουλιαγμένης   15-16 (καν. περ. 10-10) (παράταση 12-12)

Τα 8λεπτα: 4-1, 2-4, 2-2, 2-3.
Παράταση: 1-1, 1-1.
Πέναλτι: 3-4.
Διαιτητές: Βασιλείου, Σταυρίδης.
Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Πλευρίτου Μ. 4, Αβραμίδου 5, Πλευρίτου Ε. 5, Μαυρέλου 1.
ΝΟ Βουλιαγμένης (Κώστας Δήμου): Λιόση 2, Ασημάκη 4, Χυδηριώτη 1, Γερόλυμου 3, Τσουκαλά 2, Ρουμπέση 3, Ξενάκη 1.

aquaticsnews.com

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production