ChiosTV
embolio

Κοντά στο “σούπερ” αντιγριπικό εμβόλιο οι επιστήμονες.

 

Ακόμα ένα βήμα για την πολυαναμενόμενη δημιουργία ενός “καθολικού” και διαχρονικού εμβολίου

 

Ακόμα ένα βήμα για την πολυαναμενόμενη δημιουργία ενός “καθολικού” και διαχρονικού εμβολίου- που θα προστατεύει ταυτόχρονα από πολλά διαφορετικά στελέχη του ιού της γρίπης και έτσι θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα υπάρχοντα- έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και της εταιρίας βιοτεχνολογίας Sanofi, με επικεφαλής τον Γκάρι Νέιμπελ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο “Nature”, σύμφωνα με το περιοδικό και το BBC, ανέπτυξαν μια νέα θεραπευτική προσέγγιση, συνδυάζοντας στο ίδιο εμβόλιο διάφορες πρωτεϊνες – κλειδιά του ιού της γρίπης, μαζί με μια πρωτεΐνη που υπάρχει στο αίμα, τη φεριτίνη.

Καθώς τα υπάρχοντα εμβόλια γρήγορα χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, επειδή ο ιός της γρίπης αλλάζει συνεχώς “πρόσωπα”, λόγω των μεταλλάξεών του, το νέο εμβόλιο καλύπτει ακόμα και απρόβλεπτα στελέχη του ιού, διότι παράγει αντισώματα που προσκολλώνται σε εκείνα τα μέρη του ιού, τα οποία είναι κοινά σε όλα τα στελέχη.

Τα εργαστηριακά τεστ σε πειραματόζωα έδειξαν ότι το νέο συνθετικό εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό από τα υπάρχοντα συμβατικά εμβόλια στο να ενεργοποιεί τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η φεριτίνη δημιουργεί νανοσωματίδια μικρότερα από τον ιό και οι συνθετικές πρωτεΐνες προσκολλώνται πάνω σε αυτά. Τελικά, δημιουργείται ένα νέο θεραπευτικό μόριο που ποτέ πριν δεν είχε παραχθεί και το οποίο επιφέρει αύξηση των αντιγριπικών αντισωμάτων, δέκα έως τριάντα φορές περισσότερες από ό,τι τα τωρινά εμβόλια.

Σήμερα, ένα διαφορετικό εποχικό εμβόλιο παράγεται κάθε χρόνο ανάλογα με το πώς μεταλλάσσεται ο ιός. Πάντως, αν και η νέα εξέλιξη είναι πολλά υποσχόμενη, θα περάσουν αρκετά χρόνια έως ότου γίνει πραγματικότητα ένα “σούπερ” αντιγριπικό εμβόλιο.

news.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production