ChiosTV
kanelonia me kima

Κανελόνια με κιμά και ντοματάκια

 

Σε ένα κατσαρολάκι σωταρουμε σε λιγο λαδι το κιμα με 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδι και 2 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένες

 

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Λιγο μαϊντανό
1 κανελα
3 σκελιδες σκορδο
1 μεγαλο κρεμμυδι
1-2 κοκκινες ή πρασινες πιπεριες
Μισο ποτηρι λευκο κρασι
Μισο ποτηρι ελαιολαδο
Ριγανη
Αλατι
Πιπέρι
1 κουτι κανελονια άβραστα
450 γραμμάρια κιμά
1 κονσερβα ντοματακι
1 μικρη κρεμα γαλακτος
Λιγα κιτρινα τυρια

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σωταρουμε σε λιγο λαδι το κιμα με 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδι και 2 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε τις 2 κοκκινες πιπεριες μεσα, σωταρουμε και σβηνουμε με λιγο λευκο κρασι.
Προσθετουμε πιπερι, αλατι, τριμμενο 1 ξυλακι κανελα, ριγανη, μαιντανο ψιλοκομμενο και ριχνουμε το μισο ντοματακι μεσα.

Ανακατευουμε λιγο σε χαμηλη φωτια ωστε να μην εχει πολλα υγρα.
Σε μια αλλη κατσαρολα ριχνουμε λιγο λαδι, την πρασινη πιπερα ψιλοκομμενη και το σκορδο. Σωταρουμε, ριχνουμε το ντοματακι, το αλλο μισο αλατοπιπερο, λιγο ζαχαρη και μισο ποτηρι νερο να παρει λιγο βραση

Οταν ο κιμας ειναι ετοιμος ριχνουμε μια μικρη κρεμα γαλακτος μεσα και 1 χουφτα κιτρινα τυρια και ανακατευουμε .
Οταν ο κιμας ειναι κρυος τοτε παιρνουμε τα κανελονια και τα γεμιζουμε με ενα κουταλακι καλα ή με μια σακούλα κορνέ, τα στρωνουμε στο πιρεξ ολα και ριχνουμε απο πανω την σαλτσα και στο φουρνο σκεπασμενα με αλουμινοχαρτο για 20 λεπτα στους 180 βαθμους.

Μετα βγαζουμε ριχνουμε λιγα κιτρινα τυρια και στο φουρνο για 10 λεπτα.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

πηγή: sidagi.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production