ChiosTV
episkepsi samara stin kina 1

Σαμαράς: Βίζα χωρίς προϋποθέσεις σε Κινέζους επενδυτές ακινήτων

 

Νέο κάλεσμα στους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνο-κινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σανγκάη

Νέο κάλεσμα στους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνο-κινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σανγκάη, τονίζοντας ότι το grexit είναι νεκρό και η Ελλάδα γράφει το δικός της success story. Υποσχέθηκε ότι στους Κινέζους που θα επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα θα δίνεται βίζα πενταετούς παραμονής στη χώρα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

 

«Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε την μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το grexit είναι νεκρό», επανέλαβε ο κ. Σαμαράς.

Παρέπεμψε μάλιστα στις «θετικές εκθέσεις της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία», οι οποίες, όπως είπε, πιστοποιούν ότι υπάρχει σταθερό έδαφος για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

«Το τραπεζικό σύστημα θα ανακεφαλαιοποιηθεί. Προχωρούμε τις δομικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, ένας νέος νόμος περί επενδύσεων δημιουργεί one shop stop και ευνοεί την έναρξη νέων επιχειρήσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι στους Κινέζους που θα επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα θα δίνεται βίζα πενταετούς παραμονής στη χώρα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

«Η ελληνική οικονομία γίνεται εξωστρεφής και σχεδιάζουμε στρατηγική εξαγωγών. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα 28 μεγάλων αποκρατικοποιήσεων. Αλλάζουμε την Ελλάδα και τη βάζουμε στον διεθνή χάρτη των ελκυστικών προορισμών για επενδύσεις».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε., που μπορεί να την καταστήσει πύλη για τη διοχέτευση των κινεζικών προϊόντων. «Ο κόσμος μας αλλάζει, η Κίνα εξάγει σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε.. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη για την προώθηση των κινεζικών προιόντων στην Ευρώπη», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται και στην Κίνα. 

Επίσης, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο και ότι περισσότερα από 100 ελληνικά πλοία χτίζονται τώρα στα ναυπηγεία της Κίνας.

πηγή: tvxs.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production