ChiosTV
ethniki pinakothiki

Καθυστερούν οι εργασίες επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης

 

Καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών σημειώνεται στο έργο ανακαίνισης και επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς οι πίνακες ακόμα δεν έχουν μεταφερθεί

Καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών σημειώνεται στο έργο ανακαίνισης και επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς οι πίνακες ακόμα δεν έχουν μεταφερθεί στις αποθήκες όπου θα φυλάσσονται κι έτσι οι εργασίες δεν μπορούν να ξεκινήσουν. 

Σύμφωνα με το Βήμα, το πρόβλημα της καθυστέρησης προήλθε από λάθη και παραλείψεις στην προκήρυξη του διαγωνισμού -προϋπολογισμού 17.000 ευρώ- της Εθνικής Πινακοθήκης, για την μεταφορά των έργων τέχνης σε αποθήκες της Εθνικής Τράπεζας στη Μαγούλα, οι οποίες διαμορφώθηκαν κατάλληλα και εξοπλίστηκαν με μέτρα ασφαλείας από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. 

Προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, η Διαχειριστική Αρχή του υπουργείο προχώρησε στις αναγκαίες διορθώσεις στην προκήρυξη.

Μία καθυστέρηση λίγων μηνών μπορεί να μην φαίνεται σημαντική για ένα έργο τέτοιου μεγέθους και σημασίας, όμως η χρηματοδότησή του κατά κύριο λόγο από το ΕΣΠΑ επιβάλει πιστή τήρηση του χρόνου παράδοσης. 

Συγκεκριμένα το ΕΣΠΑ λήγει τον Δεκέμβριο του 2015 ενώ η Πινακοθήκη έχει υπολογισθεί ότι πρέπει να είναι έτοιμη τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 32 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 13 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο τελικός στόχος είναι να προστεθούν επιπλέον 11.040 τ.μ. στο υφιστάμενο κτίριο των 9.720 τ.μ. αλλά και να ανακαινισθεί ο υπάρχων χώρος, να αλλάξει η πρόσοψη του κτιρίου και να προστεθούν νέοι λειτουργικοί χώροι.

πηγή: news.in.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production