ChiosTV
ethniko theatro0111

Εθνικό Θέατρο: Οκτώ αναγνώσεις και μια παράσταση

 

Είναι η έκτη συνεχής χρονιά που το Εθνικό Θέατρο πραγματοποιεί τις «Αναγνώσεις». Μέσα από αυτές στηρίζει και προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία

Διοργανώνονται για έκτη χρονιά, οι οποίες προβάλλουν την σύγχρονη ελληνική δραματουργία

Είναι η έκτη συνεχής χρονιά που το Εθνικό Θέατρο πραγματοποιεί τις «Αναγνώσεις». Μέσα από αυτές στηρίζει και προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία, επιτρέποντας σε συγγραφείς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Η φετινή χρονιά περιλαμβάνει οκτώ έργα _και τα οκτώ θα έχουν τη μορφή αναλογίου και θα ξεκινήσουν στις 15 Μαΐου. Την επιμέλεια έχει και πάλι η Σίσσυ Παπαθανασίου.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Μαρία Λαϊνά με «Το δέντρο» και την ομάδα Dame Blanche, την Τετάρτη 15 Μαΐου, σε σκηνοθεσία της Χρύσα Καψούλη (στις 18.00). Παίζουν οι Βασίλης Βασιλάκης, Στράτος Τζώρτζογλου, Μαρία Ριζιώτη και Σπύρος Βαρέλης.

 

Η Χρύσα Σπηλιώτη θα πάρει τη σκυτάλη με «Το μάτι της τίγρης», την Πέμπτη (16/5), στις 18.00. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Διονυσοπούλου και παίζουν οι Μαρία Γουλά, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Βασίλης Μαργέτς, Σήφης Πολυζωΐδης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

 

Την Παρασκευή (17/5, στις 18.00) σειρά έχει «Η μικρή μας χώρα» του Ζαφείρη Βάλβη. Σκηνοθετεί η  Ζωρζίνα Τζουμάκα και παίζουν οι Τάσος Αντωνίου,  Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Ευγενία Μαραγκού, Ιουλία Σιάμου και Γιώργος Τάτσης. Την ίδια μέρα, αλλά στις 19.00 θα παιχθεί το «Ζεϊμπέκικο» της Λείας Βιτάλη. Με τους  Γιώργο Νινιό, Στέλλα Κρούσκα και Μαρία Κατσούλη. Ακολουθούν: «Αποκλειστικά δική σας» του Μιχαήλ Ανθη από την Esther André González (στις 18/5 στις 19.00) με την Κωνσταντίνα Τακάλου και τον συγγραφέα.

 

Το Σάββατο (18/5, στις 19.00) το έργο της Ρούλας Γεωργακοπούλου «Η φανερωμένη» θα ανέβει σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάκου.  Με την Μαρία Ζορμπά. Και την αυλαία θα κλείσει «Η εκκρεμότητα» του Τσιμάρα Τζανάτου από την ομάδα   Nova Melancholia σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νούλα.  Με τους Βίκυ Κυριακουλάκου, Φίλιππο Παπαχριστοδούλου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου (το Σάββατο 19/5 στις 18.00).

 

***Ολες οι Αναγνώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, στο κτίριο Τσίλερ. Γενική είσοδος 5 ευρώ

 

Τέλος, στις 17 Μαΐου θα δοθεί μία και μοναδική παράσταση στην Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» με το έργο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές «Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση» σε σκηνοθεσία του Matthias Jochmann _παρουσιάστηκε με επιτυχία στο θέατρο Thalia του Αμβούργου. Πρόκειται για τον μονόλογο που έκανε γνωστό τον γάλλο συγγραφέα (1948 – 1989), όταν παίχθηκε στο Φεστιβάλ της Αβινιόν το 1977. Ερμηνεύει ο Heiko Raulin.

 

Θα παρουσιαστεί στα γερμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους στη μετάφραση της Μάγιας Λυμπεροπούλου. Είσοδος 5 ευρώ.
 
πηγή: tovima.gr

 

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production