ChiosTV
olmearv

Στα άκρα η κόντρα Υπουργείου-Καθηγητών- Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

 

Άκαρπη ήταν η σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

 Άκαρπη ήταν η σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ  για το θέμα της αύξησης του ωραρίου.

Όπως δήλωσαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα τους. Ο Υπουργός Παιδείας αμέσως μετά την σύσκεψη έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Την ώρα που Έλληνες και Ελληνίδες έχουν κάνει τεράστιες προσωπικές θυσίες, ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη για να μην υπάρξουν κενά στα σχολεία. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα, πήραμε την απόφαση για αύξηση ωρών διδασκαλίας.

Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών θα στηρίξει την εθνική προσπάθεια.

Ένα πράγμα παραμένει αδιαπραγμάτευτο. Η κανονική και ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τους μαθητές του, το μόχθο τους και τα όνειρά τους”.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ της ΟΛΜΕ  στις δηλώσεις του ανέφερε:

Σε όλα τα βασικά αιτήματα που παρουσιάσαμε δεν υπήρξε κανένα σημείο επαφής. Η ηγεσία του υπουργείου δεν τροποποίησε καθόλου την αρχική της τοποθέτηση. Η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει αύριο (σ.σ. Πέμπτη) για τις επόμενες αποφάσεις” “Δε μας φοβίζει η επιστράτευση. Αν μας “ντύσουν στο χακί”, θα γυρίσουμε στα σχολεία με ψηλά το κεφάλι και οι συνδικαλιστές θα κοιτάζουν τους καθηγητές μέσα στα μάτια”, πρόσθεσε.

H OΛΜΕ συνεδριάζει αύριο για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές, ενώ από το Μαξίμου υπάρχει η πληροφορία ότι σε περίπτωση απεργίας οι καθηγητές θα επιστρατευθούν.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production