ChiosTV
ellines politikoiii 1

Τα πασχαλινά μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας

 

«Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα με ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο, να σώσει όλους εμάς

 

Στο σπίτι του, στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου έκανε Ανάσταση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στους Δρυμάδες Πωγωνίου.

«Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα με ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο, να σώσει όλους εμάς. Και το μήνυμα είναι για εμάς, αυτή τη στιγμή να δείξουμε την υπομονή, το θάρρος και την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα δικά μας πάθη. Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πασχαλινό του μήνυμα.

Ο κ. Παπούλιας εμφανώς συγκινημένος κατά την αποχώρησή του από το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Ζήσατε και ζήσαμε ωραίες στιγμές εδώ, στην ακριτική Ελλάδα, σε μια άλλη Ελλάδα, σε μια Ελλάδα που πάσχει, που μοχθεί, που ελπίζει. Αυτήν την Ελλάδα δεν έχουμε δικαίωμα να τη διαψεύσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη. Ήταν σήμερα στιγμές ανεπανάληπτες, τις ζήσατε και εσείς πιστεύω».

«Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του, στην καρδιά του, μια αναμμένη λαμπάδα που να συμβολίζει την προσδοκία για την Ανάσταση και της πατρίδας μας και την αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού λαού. Χριστός Ανέστη», είπε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το Ναύπλιο, όπου γιόρτασε την Ανάσταση. Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφτεί και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.

Μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και αντίστασης έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας από τη Γαύδο, όπου βρέθηκε για την ημέρα του Πάσχα.

O κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση, όμως για την Ελλάδα ο γολγοθάς του μνημονίου είναι μία συνεχής σταύρωση χωρίς ανάσταση» και τόνισε πως «η ανάσταση θα έρθει όταν νικήσουμε το φόβο και ανατρέψουμε το μνημόνιο». Τέλος σημείωσε πως «η ανάσταση για τους λαούς της Ευρώπης θα έρθει από το Νότο, από τους συντονισμένους αγώνες των λαών του Νότου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να περάσει τις ημέρες του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Εύοσμο.

«Για μας τους Έλληνες, το Πάσχα δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, είναι και μία πηγή στην οποία επιστρέφουμε κάθε χρόνο για να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία. Η πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά αν τα πιστέψεις, μας προτρέπει να είμαστε ενωμένοι, δημιουργικοί, θετικοί παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Γιατί η Ανάσταση της χώρας μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Ο ελληνικός λαός αφού βίωσε το Θείο Δράμα και την κορύφωσή του, την Σταύρωση του Κυρίου εορτάζει την Ανάσταση», αναφέρει στο Πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Η μάχη του καλού με το κακό έληξε με νικητή το καλό, το φως νίκησε το σκοτάδι, η ζωή νίκησε τον θάνατο. Ας το θυμούνται όσοι απεργάζονται δεινά για τον ελληνικό λαό, ας παίρνουν κουράγιο τα θύματα του μνημονίου. Εύχομαι Καλό Πάσχα με την ελπίδα η θυσία του Ιησού και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να δώσουν δύναμη στους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες», καταλήγει το μήνυμα του κ. Καμμένου, ο οποίος βρίσκεται για τις ημέρες των εορτών στην Ικαρία.

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε και ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μέσω συνέντευξής του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Σε αυτό σημειώνει πως: «το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο,το οποίο, το ΚΚΕ καλεί το λαό να κάνει πράξη είναι αυτό της αποδέσμευσης και από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων».

πηγή: newsbomb.gr

 

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production