ChiosTV
meta to pasxa 1

Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις

 

Διακόπηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης η έκτακτη μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ για το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων

 

Αθήνα

Διακόπηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης η έκτακτη μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ για το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Νέα συνεδρίαση για το ίδιο θέμα θα υπάρχει αμέσως μετά το Πάσχα και πριν ανοίξουν τα σχολεία, πιθανώς την επόμενη Πέμπτη.

Πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις (από τις 20 Μαΐου και μετά) προτείναν όλες οι παρατάξεις στην ΟΛΜΕ, πλην του ΠΑΜΕ, το οποίο πρότεινε 48ωρη απεργία στις 14 και 15 Μαΐου και συνέλευση στις 18 Μαΐου. 

Όποια και αν είναι τελικά η απόφαση της ΟΛΜΕ, η οριστική απόφαση για το αν θα γίνει τελικά απεργία στις πανελλαδικές θα ληφθεί στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που θα γίνει πιθανόν στις 15 Μαΐου.

Οι παρατάξεις των καθηγητών διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να στηθούν κάλπες για το θέμα στην συνεδρίαση των τοπικών ΕΛΜΕ των καθηγητών που θα κληθούν να επικυρώσουν την όποια πρόταση του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Στα κύρια ζητήματα εναντίον των οποίων αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί είναι η αύξηση του ωραρίου από την ερχόμενη σχολική χρονιά που αρχίζει το Σεπτέμβριο, η πρόθεση για απολύσεις αναπληρωτών και για κλείσιμο σχολείων, αξιολόγηση, απολύσεις κ.λπ.

πηγή: news.in.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production