ChiosTV
paooo

Αστοχία και διαιτησία απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό.!

 

Για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη ήρθε αντιμέτωπος, όχι μόνο με την ποιοτική Μπαρτσελόνα, αλλά και με την εχθρική διαιτησία

 

Για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη ήρθε αντιμέτωπος, όχι μόνο με την ποιοτική Μπαρτσελόνα, αλλά και με την εχθρική διαιτησία…

Με τον Διαμαντίδη χρεωμένο με τρία φάουλ στο πρώτο πεντάλεπτο, είδε την Μπαρτσελόνα να παίρνει από νωρίς τα ηνία και τελικά ηττήθηκε 64-53, μένοντας εκτός Final-4 της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» δικαιολογημένα διαμαρτύρονται σε αρκετές φάσεις για την αντιμετώπιση που είχαν από τους διαιτητές αλλά η αλήθεια είναι ότι με 1/16 σουτ τριών πόντων «πέταξαν στα σκουπίδια» τις ευκαιρίες που είχαν, στο τέταρτο δεκάλεπτο να επιστρέψουν στο ματς.

Αποσυντονισμένος από την αναγκαστική… αποχώρηση του αρχηγού από το παρκέ, ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το παθιασμένο παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» αλλά και τα εξαιρετικά ποσοστά τους στα σουτ από την περιφέρεια.

Βρέθηκε από νωρίς με βαριά διαφορά στην πλάτη και όταν στο τέταρτο δεκάλεπτο, έσφιξε την άμυνά του και «ζόρισε» την ισπανική ομάδα, έχασε ένα σωρό ευκαιρίες να μπει στην διεκδίκηση του ματς.

Γκιστ, Διαμαντίδης και Ούκιτς ήταν άστοχοι, ο Ναβάρο ήταν «καυτός» και κάπως έτσι ήρθε η ήττα.

Το ματς:

Το χειρότερο ξεκίνημα…

Ο Πεδουλάκης επέλεξε αρχικά τους Ματσιούλις, Διαμαντίδη, Ούκιτς, Τσαρτσαρή και Λάσμε. Από την άλλη, η Μπαρσελόνα άρχισε με «ζώνη» και τον Τζαβάι στο «5» με τον Λόρμπεκ δίπλα του. Ο Χουέρτας ήταν αυτός που πήρε τις πρώτες προσπάθειες για τους γηπεδούχους και «ζεστάθηκε» ευστοχώντας αλλά το σημαντικό (κακό) για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι ο Διαμαντίδης χρεώθηκε πολύ νωρίς με δύο φάουλ. Ο Ναβάρο με μακρινό τρίποντο ψυχολογίας, έκανε το 9-5, 6΄πριν το τέλος.

Οι δύο προπονητές άλλαξαν πολλά πρόσωπα. Ο Πασκουάλ έριξε στο παρκέ τον Τόμις και ο Πεδουλάκης τον Σχορτσανίτη αλλά ο Κροάτης σέντερ έκανε δύο φάουλ μέσα σε ένα δίλεπτο και έφυγε… άπραγος από το παρκέ. Ωστόσο, ο Τζαβάι ήταν αυτός που έκανε την μεγάλη ζημιά καθώς πήρε καλάθι και το τρίτο φάουλ του Διαμαντίδη (πήγε στον πάγκο), με το σκορ στο 14-6. Ο Παναθηναϊκός κινδύνευε να αποσυντονιστεί πολύ νωρίς την ώρα που οι «μπλαουγκράνα» σούταραν με καλά ποσοστά και έφτασαν στο 20-10, 3΄πριν το τέλος. Γκιστ και Μπανκς δεν έδωσαν απολύτως τίποτα και με ένα 8-0 οι παίκτες του Πασκουάλ που είχαν 4/6 τρίποντα, έφτασαν στο 28-14 στο τέλος της περιόδου, ξεχαρβαλώνοντας την άμυνα των «πράσινων».

Πήγε να του ξεφύγει αλλά το μάζεψε…

Ο Πεδουλάκης έπαιξε με Γκιστ, Σχορτσανίτη στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου για να «γεμίσει» την ρακέτα της ομάδας του αλλά αυτό αποδείχθηκε… χειρότερο αφού ο Ναβάρο ήταν «καυτός» και σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά. Το 35-18 στο πρώτο τρίλεπτο, έμοιαζε πολύ λογικό όσο ο Διαμαντίδης ήταν εκτός… Ο τεχνικός των «πράσινων» αναγκάστηκε λοιπόν να τον περάσει στο παρκέ αλλά η ψυχολογία των παικτών της Μπαρτσελόνα ήταν τέτοια που της επέτρεπε να βάζει σουτ, να παίρνει ριμπάουντ και να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, στα μισά της περιόδου (39-22).

Ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του ήδη ένα βουνό… αλλά δεν έδειχνε διατεθειμένος να το παρατήσει. Το μυαλό του Τσαρτσαρή και του Διαμαντίδη και οι προσπάθειες του Λάσμε έφεραν κάποιους συνεχόμενους πόντους και η διαφορά έπεσε στους εννιά (42-33) ενώ το καλό νέο ήταν ότι ο Τόμιτς υπέπεσε στο τρίτο του φάουλ και έφυγε ξανά από το ματς. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 44-33, κάτι που έδινε στους «πράσινους» το δικαίωμα να πιστεύουν ότι είναι σε θέση να επιστρέψουν στο ματς.

Από άμυνα… δύναμη, μπροστά όμως…

Με τον Λάσμε στο παρκέ, ο Τζαβάι είχε περιθώριο να κάνει ζημιά επιθετικά κοντά στο καλάθι και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα της περιόδου. Ωστόσο, στο άλλο μισό του παρκέ, ο Γκαμπονέζος, τροφοδοτούνταν από τον Διαμαντίδη και έδινε λύσεις στον Παναθηναϊκό. Ο Τόμις με τα τέσσερα φάουλ επέστρεψε για την Μπαρτσελόνα που προσπαθούσε να ανεβάσει ξανά την διαφορά, στηριζόμενη σε μεγάλο βαθμό στα επιθετικά της ριμπάουντ.

Το θετικό νέο για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι η άμυνά το
υ είχε γίνει πιο επιθετική, το αρνητικό όμως ήταν ότι η διαφορά δεν έπεφτε αρκετά (50-39, 5.20΄πριν το τέλος) και φυσικά ο χρόνος περνούσε ευνοϊκά για τους Ισπανούς. Το τέταρτο φάουλ του Διαμαντίδη, ανάγκαζε τον αρχηγό των «πράσινων» να απέχει αμυντικά παρά το γεγονός ότι η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν εξαιρετική. Αντίθετα, το πρόβλημα ήταν η επίθεση και τα πολύ άσχημα ποσοστά, ειδικά από τα σουτ τριών πόντων. Και οι δύο είχαν «κολλήσει» για ώρα και έτσι η περίοδος έκλεισε με σκορ 51-43.

Οι ευκαιρίες στο… σίδερο

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό αφού ο Διαμαντίδης με σουτ έκανε το σκορ 51-45 και έριξε σε χαμηλά επίπεδα την διαφορά μετά από ώρα. Η ψυχολογία είχε αλλάξει παρά το 1/13 τρίποντα αλλά όποτε χρειαζόταν η Μπαρτσελόνα, που είχε να σκοράρει 7 λεπτά(!) είχε και την… διαιτησία μαζί της, όπως στο φάουλ που έγινε σε σουτ τριών πόντων του Ούκιτς, που δεν δόθηκε ποτέ. Ο Ναβάρο ανέλαβε να… ξεκολλήσει την ομάδα του και το έκανε με σημαντικό τρίποντο ψυχολογίας που έκανε το 54-45, 7΄πριν το τέλος και αμέσως μετά το 56-45.

Η Μπαρτσελόνα πλην του Ναβάρο επιθετικά δεν είχε κάτι να επιδείξει, ωστόσο ο Παναθηναϊκός με 1/15 τρίποντα, δεν μπορούσε να φτάσει σε απόσταση… βολής. Με τον Ματσιούλις να ευστοχεί από την γραμμή το σκορ έγινε 59-53, 2΄πριν το τέλος. Ο Χουέρτας με τρίποντο στο 1.30΄πήγε το ματς στο 62-53 και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση… το τελικό 64-53 έστειλε την Μπαρτσελόνα στο Final-4.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-33, 51-43, 64-53

Mπαρτσελόνα (Πασκουάλ):Σάδα, Χουέρτας 10, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15 (3 τρ), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 3, Ουάλας, Ίνγκλις 8, Λόρμπεκ 6, Τζαβάι 9, Τόμιτς 5

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 7, Λάσμε 16, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Μπανκς 2, Σχορτσανίτης

sport-fm.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production