ChiosTV
BAYERN333

Απόλυτη υπεροχή της Μπάγερν

 

Ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή πως θα συνέβαινε. Αρκετοί περίμεναν πως μπορεί να γίνει με εμφατικό και αποδεκτό τρόπο μόνο από αυτή την Μπάγερν Μονάχου

Ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή πως θα συνέβαινε. Αρκετοί περίμεναν πως μπορεί να γίνει με εμφατικό και αποδεκτό τρόπο μόνο από αυτή την Μπάγερν Μονάχου. Τελικά, είχαν δίκιο. Το 4-0 των Βαυαρών επί της κορυφαίας ομάδας των τελευταίων ετών δίνει το δικαίωμα στους Γερμανούς να αισθάνονται κυρίαρχοι του παιχνιδιού.

Διότι η Μπαρτσελόνα είχε χάσει και άλλες φορές στα χρόνια της κυριαρχίας της (δείχνουν να ολοκληρώνονται με το φετινό πρωτάθλημα) αλλά στην Αρένα του Μονάχου δεν έχασε. ΝΙΚΗΘΗΚΕ από το αστέρι του Νότου, που έλαμψε τόσο πολύ το βράδυ της Τρίτης, καλύπτοντας ακόμα και τη λάμψη του Λιονέλ Μέσι (ναι, έπαιξε).

 

Η Μπάγερν ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση και το επιβεβαίωσε στα 90 και κάτι λεπτά που παίχτηκαν στο Αλιάνζ Αρίνα . Οι Γερμανοί ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τους Ισπανούς, έδειχναν πιο “πεινασμένοι” για ένα τέτοιο παιχνίδι και πάνω από όλα, περισσότερο έτοιμοι.

Ο Χάινκες πήρε το δίπλωμα του Βιλανόβα, ο Ρόμπεν έκανε το παιχνίδι και την έκπληξη της χρονιάς, ο Μέσι θύμισε Ρονάλντο, η Μπαρτσελόνα έκανε ΜΟΝΟ 4 ευκαιρίες ξεχνώντας όποιο σύστημα ήξερε και η Μπάγερν πήρε μία δίκαιη μεγάλη νίκη παρά την απάντηση στο ερώτημα: Πόσα γκολ έπρεπε να μετρήσουν;

Οι Γερμανοί ήταν αλάνθαστοι στην τακτική εκμεταλλευόμενη τις 3 αδυναμίες της Μπαρτσελόνα. 1. Στην δύναμη 2. Στο ύψος 3. Στην ταχύτητα στις αντεπιθέσεις όταν η Μπάρτσα είναι ψηλά στο γήπεδο.

Πίεση μέχρι να… σκάσουν και η κατοχή δικιά τους

Ένα από τα μεγάλα όπλα της φετινής Μπάγερν είναι η πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Με τους ποδοσφαιριστές που έχει στην διάθεσή της, από την μέση και μπροστά, μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά τους. 

Στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα το πρέσινγκ της Μπάγερν ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό με απότερο σκοπό να απλώθούν οι γραμμές του αντιπάλου. Το μεγάλου ατού των μπλαουγκράνα είναι οι υπερβολικά κοντινές αποστάσεις στις γραμμές με τους αμυντικούς να μην απέχουν από τους επιθετικούς 30 μέτρα και αυτό ήταν το πρώτο σημείο που θέλησε να χτυπήσει ο Χάινκες.

Την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι Γερμανοί αποπροσανατολίζοντας πλήρως την ποδοσφαιρική μηχανή της Μπαρτσελόνα, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να καταφύγουν σε σκληρό παιχνίδι, επιβραβεύουν και οι αριθμοί των… Μπλαουγκράνα. Οι Καταλανοί έκαναν δύο φορές χειρότερο παιχνίδι από την ήττα στο Μιλάνο παρά το γεγονός πως κέρδισαν την μάχη της κατοχής.

πηγή: sport24.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production