ChiosTV
fasismosdead

ΠΟΤΕ ξανά χούντα, όχι στους νοσταλγούς της.

 

Μηνύματα και εκδηλώσεις για τα 46 χρόνια από την στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967

 

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο μήνυμά του τονίζει πως «σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι-ες με μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία». Το σημερινό μήνυμα αντίστασης, προσθέτει, «είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Είναι μια υπενθύμιση των αγώνων του ελληνικού λαού για δημοκρατία, την οποία πολέμησαν και πολεμούν και σήμερα οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού, η Χρυσή Αυγή και όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο μήνυμά του επισημαίνει: «Η επέτειος της 21ης Απριλίου συνιστά υπόμνηση του ιστορικού χρέους μας να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία απέναντι στον κίνδυνο της απονεύρωσης και της υπονόμευσής της από εκείνους που χρησιμοποιούν τη γενναιοδωρία και την ανοχή της για να στραφούν εναντίον της…Η ενεργός μνήμη των δεινών που προκάλεσε η δικτατορία και η πραγματική τιμή προς τον αντιδικτατορικό αγώνα μεταφράζονται τώρα πλέον σε υποχρέωση ανάσχεσης και αντίκρουσης των ρατσιστικών και ξενοφοβικών εγκληματικών συμπεριφορών, του αυταρχισμού και κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας».

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Η διεθνής ιστορική πείρα αποδεικνύει ότι οι στρατιωτικές δικτατορίες αποτελούν πάντα λύσεις για την πλουτοκρατία, όταν δεν μπορεί με κοινοβουλευτικά μέσα να προωθήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια» κι ακόμη πως «μέρος και εργαλείο του αστικού πολιτικού συστήματος είναι και οι νοσταλγοί της στρατιωτικής δικτατορίας, το εθνικοσοσιαλιστικό φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που πρέπει να απομονωθεί από το λαό, ως η πιο άγρια φωνή του κεφαλαίου και του συστήματος», και καλεί τον λαό να απορρίψει την «αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» που προωθεί η ΕΕ και η ΝΔ επιδιώκοντας να ταυτίσουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό και να δικαιολογήσουν αντιλαϊκά μέτρα και νόμους».

antifasism

 

Αντιφασιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 21η Απριλίου

Η ΚΟΑ του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση με θέμα «46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου», τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) με ομιλητή τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις ενόψει της θλιβερής επετείου της 21ης Απριλίου1967.

Στην Αθήνα, συλλογικότητες και φορείς, μεταξύ των οποίων και το Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας, καλούν σε συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) την Κυριακή 21/4, στις 5 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Φοίβο Δεληβοριά, Φτωχούς Συγγενείς και Bandalusia και πορεία προς τη Βουλή.

Η Αντιφασιστική συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόναςκαι των γύρω περιοχών, στα πλαίσια του τριήμερου εκδηλώσεων, για την Κυριακή καλεί στο πάρκο Μουστακλή, στις 2 το μεσημέρι.

Η ομάδα ΑΝΑΔΡΑΣΗ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Μορφές αντίστασης στη Δικτατορία», τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 7μμ, στην Αθήνα, Σολωμού 13, με ομιλητές τους Σεραφείμ Σεφεριάδη, Περικλής Κοροβέση και Αργύρης Υφαντόπουλο.

O Ελεύθερος – αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ διοργανώνει αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό 3ήμερο στην Αθήνα, και την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι το βράδυ εκδηλώσεις και συναυλίες.

Στη Θεσσαλονίκη, συλλογικότητες και φορείς διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία, την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλο, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και το Αριστοτέλειο, διοργανώνουν επίσκεψη σε τόπους μνήμης, με αναχώρηση από το δημαρχείο στις 11 το πρωί.

Στην Πάτρα, σωματεία, φορείς και συλλογικότητες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στον Έσπερο, στο πάνω μέρος της πλατείας Αγίου Γεωργίου.

Στα Χανιά το Σάββατο και την Κυριακή γίνεται το
1ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ των σχολείων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στο Βόλο, εκδήλωση στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, στο Ηρώο της παραλίας, με συζητήσεις και συναυλία.

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται σε εξέλιξη (19/3 – 22/4), ο «Σχολικός Μήνας κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού».

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production