ChiosTV
fitikes eklo

Οι φοιτητικές εκλογές τελείωσαν-Άλλαξε κάτι;

 

Οι φοιτητικές εκλογές τελείωσαν και θα ησυχάσουμε λίγο μέχρι το χρόνου πάλι! Οι κύριες θα κρύψουν τα ακριβά ρουχαλάκια θα βάλουν

Γράφει ο Γιώργος Χάμπας*

Οι φοιτητικές εκλογές τελείωσαν και θα ησυχάσουμε λίγο μέχρι το χρόνου πάλι! Οι κύριες θα κρύψουν τα ακριβά ρουχαλάκια θα βάλουν μέσα κανένα στήθος και οι κύριοι θα κρύψουν τα ακριβά αρώματα και πουκαμισάκια! Τα κομμωτήρια θα αναστενάξουν και οι αεροπορικές εταιρίες θα τα βάψουν μαύρα, τέτοια κίνηση μόνο τον Ιούλιο θα ξαναδούν!                               

Την Τετάρτη στήθηκε ένα ακόμη πανηγυράκι σε όλες σχολές της Ελλάδας, μουσική στο φουλ, μπυρίτσες και φυσικά άφθονη φραπεδιά για τις δύσκολες ώρες μέχρι το βράδυ, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να σκοτώνεις μύγες, ανθυγιεινό έπρεπε να δοθεί στους φρουρούς των φοιτητικών παρατάξεων.  ΔΕΝ πτοούνται με τίποτα! Ούτε  με την τεράστια απόχη αλλά και ούτε από τους φοιτητές που τους κράζουν!! Τηλεκατευθυνόμενα ζόμπι!! Αλλά εκεί που γελάς είναι όταν  τους ρώτα το πρόγραμμα της παράταξης τους και να σου λένε, δεν ξέρω περίμενε να φωνάξω τον γραμματέα της παράταξης και  μετέπειτα σε πολλές περιπτώσεις βο(υ)λευτή.  Αλλά επειδή είμαι κατά της τσουβαλοποίησης υπάρχουν άτομα σε παρατάξεις που ακόμα έχουν υγιή νου αλλά και φοιτητικές παρατάξεις ανεξάρτητες με ένα υγιές πρόγραμμα. αλλά επειδή δεν προσφέρουν εκδρομές (Μύκονο, Bansko) δεν κερνάνε σφηνάκια, δεν προσφέρουν εισιτήρια τζάμπα, για να τους ψηφίσουν και δεν  κλείνουν τραπέζι σε μεγάλες πίστες δεν έχουν μέλλον ακόμα στο Ελληνικό Πανεπίστημιο!!!

Επί δύο συνεχή χρόνια αρνούμαι να ψηφίσω! Αρνούμαι να γίνω και εγώ ένας ακόμη καραγκιόζης σε ένα θίασο με λίγους ηθοποιούς και πολλούς τηλεκατευθυνόμενους κομπάρσους. Αρνούμαι να ψηφίσω κάποιους άχρηστους οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα για τον φοιτητή. Να πληρώνεις την σίτιση σου και εκείνοι απλά μια ανακοίνωση διαμαρτυρία και μία παράταξη να κάνει και μία κατάληψη που και που στην λέσχη! Να κατακερματίζονται τα δικαιώματα σου, τα όνειρα σου και εκείνοι να σφυρίζουν αδιάφορα! Να υποβαθμίζεται το δημόσιο Πανεπιστήμιο και εκείνοι να μην  κάνουν έστω  μία κινητοποίηση! Να απολύονται συμβασιούχοι καθηγητές και εκείνοι να παίζουν ταβλάκι! Να υπάρχουν καθηγητάδες που κόβουν παιδιά για την φάτσα η τα πολιτικά πιστεύω τους και εκείνοι δεν κάνουν τίποτα!!! Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που αγωνίζονται  και αποτελούν εξαίρεση και το τονίζω! Ο καθένας που θα διαβάσει αυτό το άρθρο ξέρει που ανήκει! Αρνούμαι λοιπόν να πάω σε αυτό το πανηγύρι!!

Δεν είμαι κατά του συνδικαλισμού στα Πανεπιστήμια αντίθετα είμαι υπέρμαχος! Αλλά όχι με αυτό τον τρόπο που ισχύει σήμερα. Είμαι υπέρ ενός ενιαίου φοιτητικού φορέα σε κάθε τμήμα που θα εκλέγεται από τους φοιτητές μακριά από κόμματα και παρατάξεις με ενιαίο ψηφοδέλτιο, που θα μπορεί να υπερασπιστεί τους φοιτητές! Είμαι υπέρ της ανασύστασης της ΕΦΕΕ μακριά από κόμματα αλλά με εκπρόσωπους από κάθε Πανεπιστήμιο εκλεγμένα δημοκρατικά από τον φοιτητή!

Θέλω ένα φοιτητικό κίνημα μαζικό, δυναμικό. Ένα κίνημα που κάθε κυβέρνηση θα φοβάται μόνο στην ιδέα του! Ένα φοιτητικό κίνημα που θα πρωτοστατεί σε κάθε αγώνα!!

Ο Γιώργος Χάμπας είναι φοιτητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου 

 

 

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production