ChiosTV
pegasus LARGE t 209761 105696953

Τι να κάνω για την κακοσμία στόματος;

 

 

«H κακοσμία στόματος μπορεί να οφείλεται στους εξής λόγους, που σχετίζονται με τον οδοντίατρο:

 

«Έχω πρόβλημα δυσοσμίας. Η κλινική εξέταση στον οδοντίατρο έδειξε ότι δεν υπάρχουν χαλασμένα δόντια. Σε τι οφείλεται;», Κωνσταντίνα Μπ., 32 ετών, Αθήνα.

 

Ο Νικόλαος Κουβελάς, επίκουρος καθηγητής οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απαντά:

«H κακοσμία στόματος μπορεί να οφείλεται στους εξής λόγους, που σχετίζονται με τον οδοντίατρο:
-Κακότεχνη έμφραξη (σφράγισμα): Στο σημείο όπου εξέχει το υλικό από το δόντι συγκεντρώνονται τροφές και μικρόβια κι επομένως προκαλείται κακοσμία. Εάν υπάρχουν γέφυρες ή στεφάνες που δεν είναι καλά προσαρμοσμένες, μπορεί να συμβεί το ίδιο.
-Περιοδοντίτιδα ή ουλίτιδα: Και σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να υπάρξει συγκέντρωση τροφής.

Σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να τονίσουμε ότι, εκτός από το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, 3 φορές τη μέρα μετά το κυρίως γεύμα, είναι απαραίτητη και η χρήση οδοντικού νήματος, κατόπιν οδηγιών του οδοντιάτρου. Επίσης, εάν υπάρχει κακοτεχνία, θα χρειαστεί να επαναληφθεί η εργασία με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Σε περίπτωση ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας, θα πρέπει να γίνεται αφαίρεση της πέτρας, στίλβωση των δοντιών και υποουλική απόξεση με τοπική αναισθησία. Η ουλίτιδα εμφανίζεται όταν ο καθημερινός καθαρισμός των δοντιών δεν γίνεται σωστά, με αποτέλεσμα να μην απομακρύνονται τα μικρόβια αλλά να πολλαπλασιάζονται και οι τοξίνες τους να δημιουργούν το πρόβλημα. Προδιάθεση για ουλίτιδα υφίσταται όταν υπάρχουν τερηδονισμένα δόντια, παλιές θήκες ή γέφυρες με κακή εφαρμογή, κληρονομικότητα, στρες, ορμονικές διαταραχές, εγκυμοσύνη κ.λπ.

Τέλος, ορισμένα είδη κακοσμίας οφείλονται σε παράγοντες για τους οποίους απαιτείται επίσκεψη σε ωτορινολαρρυγγολόγο, π.χ., ιγμορίτιδα, χρόνια οπίσθια φαρυγγική καταρροή ή αμυγδαλίτιδα».

πηγή: elle.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production