ChiosTV
trio

Οι φωστήρες της κυβέρνησης αποφάσισαν.. Συνεχίζεται το χαράτσι.

 

Σε αυτή τη συμβιβαστική λύση κατέληξε η διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, την οποία θα παρουσιάσουν ως κοινή κυβερνητική θέση στην τρόικα.

 

Σε αυτή τη συμβιβαστική λύση κατέληξε η διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, την οποία θα παρουσιάσουν ως κοινή κυβερνητική θέση στην τρόικα.

-Ο ενιαίος φόρος θα είναι προοδευτικός ώστε να ελαφρυνθούν οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες.

-Για το 2013, θα καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ όπου αφορά ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Για τα μη, θα καταβάλλεται στις Εφορίες.

-Η μη πληρωμή του φόρου δεν θα συνεπάγεται διακοπή της ηλεκτροδότησης – επ΄αυτού άλλωστε έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

-Το 2014 το σύνολο του ενιαίου φόρου θα πληρώνεται στις Εφορίες.

«Με κοινή γραμμή»

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 21:30 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της κυβερνητικής τρόικας στο Μαξίμου.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών ο Κουβέλης σημείωσε ότι το Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα αντικατασταθεί από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Η είσπραξή του θα γίνεται μέσω ΔΕΗ ενώ θα είναι προοδευτικός. Σημείωσε επίσης ότι η αντικατάσταση αυτή θα ελαφρύνει τους οικονομικά αδύνατους.

Ο Βενιζέλος επιβεβαίωσε την κοινή στάση των κυβερνητικών κομμάτων πάνω σε αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι το 2011 που πάρθηκε η απόφαση για την επιβολή του Ειδικού Τέλους δεν υπήρχε άλλη λύση. Ακόμη έκανε λόγο για την ανάγκη να εκταμιευθεί η δόση και να να επιστρέψει η ομαλότητα προκειμένου, όπως είπεμ «να προστατευθεί ο Ελληνας πολίτης από μια Ευρώπη νευρική και επικίνδυνη για τον εαυτό της».

Πρόσθεσε δε ότι η συμμετοχή του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση με στελέχη του είναι απόφαση του συνεδρίου του, αλλά χαρακτήρισε τη συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα να γίνει ο ίδιος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «προσβλητική», σημειώνοντας «εγώ εγκατέλειψα την αντιπροεδρία της κυβέρνησης για να γίνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Ο Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου δήλωσε: Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα με κοινές θέσεις σε όλες τις εκκρεμότητες.

thepressproject.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production