ChiosTV
diasosi 0

Επιχείρηση διάσωσης μεταξύ Ικαρίας και Μυκόνου

 

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ,όταν λίγο μετά τις 14:00 ειδοποιήθηκε από τον καπετάνιο του φορτηγού πλοίου

 

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ,όταν λίγο μετά τις 14:00 ειδοποιήθηκε από τον καπετάνιο του φορτηγού πλοίου «Q Myrtalia»  σημαίας Νήσων Μαρσάλ, ότι  δύο μέλη του πληρώματος έπεσαν στην θάλασσα, μετά από ατύχημα κατά την διάρκεια των ελέγχων στις σωσίβιες λέμβους.

¨Αμέσως δόθηκε εντολή να απογειωθεί το ελικόπτερο super puma που εδρεύει στην Χίο να πάει στο σημείο. Οι διασώστες παρέλαβαν τους δύο φιλιππινεζους ναυτικούς και τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο της Χίου. Αμέσως μεταφέρθηκαν με δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Χίου. Σύμφωνα με τους γιατρούς και οι δύο έχουν πολλαπλά κατάγματα σε ολόκληρο το σώμα τους. Η κατάσταση τους είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Το πλοίο κινείται με μειωμένη ταχύτητα ανοιχτά της Ικαρίας, καθώς μέσα στο πλοίο γίνεται προανάκριση από το Λιμεναρχείο της Ικάριας.

Update:

Ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικάσιες και το πλοίο λίγο μετά τις 18:00 αναχώρησε για τον τελικό του προορισμό που είναι το Κανάκαλε της Τουρκίας το πλοίο βρίσκεται  Πάνω από τα Ψαρά δείτε την πορεία του live εδω http://www.marinetraffic.com/ais/shipdetails.aspx?imo=9511416

Update 1/4/2013

Με το Blue star Patmos σήμερα το βράδυ στην Αθήνα οι δύο ναυτικοί για νοσηλεία,καθώς τα κατάγματα στην σπονδυλική στήλη είναι σοβαρά. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι και δύο είναι ανασφάλιστοι.

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production