ChiosTV
gliko psigeiou 2

Γλυκό Ψυγείου με Τραγανή Βάση από Μπισκότα και Δημητριακά

 

Ετοιμάζουμε τη βάση. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη λευκή σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια

Υλικά για σκεύος 25Χ20:

Βάση:

2 φλιτζάνια τσαγιού χοντροσπασμένα μπισκότα πτι-μπερ
½ φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά Rice Krispies 
½ φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά Corn Flakes
100γρ. λευκή σοκολάτα
50γρ. μαργαρίνη

2-3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα

 

Για τη κρέμα βανίλια:

2 φακελάκια στιγμής κρέμα βανίλια
Ανάλογο γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας

Γαρνίρισμα:
2-3 μπισκότα πτι-μπερ χοντροσπασμένα
 
gliko psigeiou 1
 
Εκτέλεση

1.Ετοιμάζουμε τη βάση. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη λευκή σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Θέλουμε να λιώσουν και να ενωθούν όχι να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς να κρυώσει λιγάκι και προσθέτουμε στο μίγμα τα μπισκότα με τα δημητριακά. Ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μέχρι να καλυφθούν μπισκότα και δημητριακά με τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα μικρό ταψάκι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνουμε μαρμελάδα όπως στη φωτογραφία, σε ρίγες. Ετοιμάζουμε τη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και απλώνουμε προσεκτικά επάνω από τη βάση δημητριακών-μπισκότων και τη μαρμελάδα. Ρίχνουμε από πάνω τα σπασμένα μπισκότα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και έπειτα σερβίρουμε.
 
Καλή Επιτυχία!!!
 
πηγή: eleniscooking.blogspot.gr

chios_tv

Add comment

Graphic Design & Print Studio

Ιστορικό

Meci Production

Meci Production